back

Герої не вмирають:  на Прилуччині відкрито пам’ятний знак загиблим воїнам АТО

14 квітня 2019

 

14 квітня у парку центральної площі м. Прилуки відкрито пам’ятний знак загиблим воїнам АТО.

У даному заході та покладанні квітів до пам’ятного знаку взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, голова районної ради Василь Малик, Прилуцький міський голова Ольга Попенко, народний депутат України Олег Дмитренко, керівник апарату райдержадміністрації Світлана Александрова, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, посадовці райдержадміністрації та міської ради, представники територіальних громад району, організацій політичних партій та громадських організацій, керівників підприємств, установ, організацій, молоді, громадськості міста та району .

На чотириметровому гранітному постаменті разом із гербом України зображені журавлі — символ душ загиблих героїв, біля підніжжя викарбувані рядки Василя Симоненка — «…живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя».

У вітальному слові Денис Росовський зазначив, що сьогодні Прилуччина віддає шану усім полеглим, яких немає поряд з нами, але вони продовжують жити в наших серцях! Ми пам'ятаємо і вшановуємо. Бо народ живе, поки пам'ятає свою історію і своїх героїв!

Ми низько вклоняємось батькам Героїв.

Вклоняється вам уся Україна за синів.

Для всіх нас їх життя буде прикладом боротьби за правду, символом мужності і героїзму.

Денис Росовський наголосив, що районна влада завжди підтримує родини загиблих - бо це наш священний обов’язок, а також спільними зусиллями районною громадою нам вдалося зібрати  193 тис. грн. на будівництво пам’ятника.

Я дякую всім, і тим, хто ініціював будівництво пам’ятника – а це громадська організація «Щит» та Прилуцький відокремлений  підрозділ громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» і тим, хто долучився до збору коштів:

  • працівники райдержадміністрації;
  •  районної ради;
  •  сільські, селищні ради;
  • громадські організації, підприємства, установи району (ГО «Бджолярі Прилуччини», Центральна районна лікарня, КНП «Центр первинної медико – санітарної допомоги» Прилуцької районної ради), сільськогосподарські підприємства району:
  • ТОВ «Агрікор Холдінг»
  • ТОВ «АГРО КІМ»
  • СТОВ «Цукровик»
  • ТОВ «Дружба Нова»
  • ТОВ «Яблунівка»

та видобувне СП «Каштан Петроліум ЛТД».

Також велика вдячність від районної громади Бережному Павлу Григоровичу — архітектору м. Прилуки, ПП Сімакову Олександру Сергійовичу.

Ми збережемо спогади про кожного з героїв. Вічна їм слава! Герої не вмирають!

Про це говорили і Прилуцький міський голова Ольга Попенко, голова районної ради Василь Малик, народний депутат України Олег Дмитренко, голова громадської організації «Учасники АТО «ЩИТ»  Павло Красноок, голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський.

 

Зворушливим був виступ батька загиблого Героя Віктора Лавренчука - Івана Михайловича Лавренчука.

У церемонії відкриття пам’ятного знаку взяли участь родини загиблих Прилуччини.

 

Відкрили пам'ятний знак загиблим воїнам голова відокремленого підрозділу Громадської організації «Єдина родина Чернігівщини», дружина загиблого Валентина Бойка — Людмила Бойко та батько загиблого Героя Віктора Маслова — Олег Миколайович Маслов.

Учасники відкриття вшанували хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої України.

Поминальну панахиду за воїнами АТО (ООС), які загинули за незалежність України відслужить настоятель Собору Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України, протоієрей Віталій Юрочко.

 

Цей пам’ятник потрібен нам, нашим дітям, нашим нащадкам, щоб всі пам’ятали, якою ціною дається нам свобода і мир, про кожного, хто загинув за цю землю і усвідомлював, що ця жертва була недаремною і була увіковічнена.

 

Він знову і знову буде нагадувати нам про безсмертний подвиг наших Героїв заради нашого мирного майбуття, надихати прийдешні покоління на самовідданий захист рідної землі.

 

Вічна пам’ять та шана тим, хто захищав та продовжує захищати цілісність і суверенітет нашої держави.

 
 
 

 

Слава Україні!

 

Слава її героям!

 

За інформацією відділу загального, контролю та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/