back

В районі продовжуються загальні збори (сходи) громадян

19 квітня 2019

 

19 квітня відбулися загальні збори (сходи) Крутоярівської та Сергіївської громад. У сходах взяли участь в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, представники господарюючих суб’єктів - ТОВ «Агрікор – Холдинг» та ТОВ «Агро - С», депутати районної та місцевих рад.

 

Про роботу виконкомів сільських рад щодо виконання програми економічного і соціального розвитку села за підсумками 2018 року прозвітували сільські голови: Крутоярівський – Галина Перескок та Сергіївський – Тетяна Дзигало.

Жителі сіл Крутоярівка та Сергіївка акцентували увагу на питаннях розрахунків за оренду земельних часток (паїв) влітку, медичного обслуговування, пільгового перевезення населення. Також були обговорені земельні питання, благоустрій населених пунктів, ремонт доріг, одержання безкоштовних ліків по програмі «Доступні ліки».

В ході зборів виступив Едуард Крисенко – керівник Сергіївського відділення ТОВ «Агрікор - Холдинг», який прозвітував про роботу у 2018 році, ознайомив із планами на 2019 рік та гарантував подальшу співпрацю з територіальними громадами.

 
 

В ході зборів виступив в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, який підняв питання щодо добровільного об’єднання територіальних громад, наповнення місцевого бюджету та використання коштів на розвиток громади, затвердження відповідних програм, освоєння коштів субвенції з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», ремонту доріг, інших цільових субвенцій місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Заступник голови районної ради Наталія Єгорова підняла питання щодо реформування медичної галузі, функціонування пошти та добровільного об’єднання громад.

 

За інформацією сектору організаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/