back

З Прилуччини в зону проведення ООС поїхав "Великодній кошик"

22 квітня 2019

23 квітня в Дідовецькому РБК за участю в.о. голови райдержадміністрації Дениса Росовського, заступника  голови районної ради Наталії Єгорової, проведена районна доброчинна акція “Великодна посилка воїнам Збройних Сил України в зону проведення ООС”.

До цієї акції долучилися всі небайдужі люди - працівники відділів та управлінь райдержадміністрації, районної ради, районних установ, організацій, сільські, селищні ради, сільгосппідприємства району. На заході були присутні представники територіальних громад, організацій, установ району. Під час проведення акції “Великодна посилка воїнам Збройних сил України в зону ООС” громадою було зібрано близько 1 тонни продукції: предмети одягу, засоби особистої гігієни, продукти харчування та смаколики до свята.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У своєму слові в.о.голови райдержадміністрації Денис Росовський зазначив, що за 5 років «гібридної війни» на Сході України жителі Прилуччини проявили патріотизм і свідомість, допомогають і підтримують українських воїнів та добровольців, які захищають наш мир та спокій від посягань терористів. З початку бойових дій на Сході України сільськими, селищними громадами, підприємствами та організаціями району було зібрано для військових майже 141 тонни продуктів харчування, придбано побутових речей, одягу, взуття, засобів особистої гігієни, медикаментів, паливно-мастильних матеріалів, автозапчастин на суму більше ніж 800 тис.грн., 20 разів зібрана допомога передавалась волонтерами в зону бойових дій. «Тому сьогодні всією районною громадою ми проводимо до Великодня для воїнів ООС таку акцію, щоб вони знали, що ми їх підтримуємо, любимо і чекаємо вдома», - зауважив Денис Росовський. Керівник наголосив, що жителі Прилуцького району і надалі будуть їм допомагати та підтримувати. Сьогодні за зібрану посилку особливо хотів би подякувати структурним підрозділам апарату, іншим структурним підрозділам; відділу освіти, сектору культури, туризму і релігій та закладам їхнього підпорядкування; управлінням: соціального захисту населення, фінансовому райдержадміністрації; районній раді, Прилуцькому відділенню Держказначейства, Центральній районній лікарні, районній бібліотеці, районному територіальному центру,   Удайцівській, Валківській, Сергіївській, Білорічицькій, Сухополов’янській, Яблунівській, Малківській, Ряшківській, Піддубівській, Ладанській, Дідовецькій, Білошапківській територіальним громадам, Малодівицькій ОТГ та іншим.

 

 

Користуючись нагодою, в.о.голови райдержадміністрації сердечно привітав усіх присутніх з Великоднем - святом світла, радості і життя, побажав всім щастя та Великоднього піднесення.

Про це говорила у вітальному слові і заступник голови районної ради Наталія Єгорова.

 

 
Олександр Дуденок, голова громадського формування «Патріот Прилуки»,  подякував усім за організацію допомоги і пообіцяв доправити усі посилки воїнам-землякам. З такою допомогою з самого початку військових дій на сході України він здійсьнює до 2 поїздок щомісячно.
 

 

Освячення зібраної допомоги провів отець Віталій – протоієрей, настоятель Михайлівського храму с.Валки.

 

 

 

За інформацією відділу загального. контролю та  інформаційної діяльності райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/