back

«Теплі кредити» для ОСББ: можливість покращити житлові умови

16 серпня 2019

 

Додатковий договір про видачу «теплих кредитів» для утеплення ОСББ на суму 380 мільйонів гривень укладено між Держенергоефективності та Ощадбанком. Таким чином, зазначений банк відновлює видачу «теплих кредитів». Нагадаємо, до реалізації урядової програми також залучені Укргазбанк таПриватБанк.

Очікується, що цьогоріч близько 3 тисяч ОСББ (понад 230 тисяч родин) зможуть скористатися «теплими кредитами» на суму 1 мільярд гривень, отримають до 70% відшкодування із держбюджету, додаткові компенсації з місцевих бюджетів. Тим самим заощадять 50% і більше на комунальних послугах, проживатимуть у теплих комфортних умовах.

Для отримання відшкодування всі ОСББ мають подати до банків підтверджуючі документи та акти виконаних робіт до 30 листопада цього року.

У Чернігівській області діє Програма стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2018-2020 роки. На виконання заходів зазначеної Програми з обласного бюджету на 2019 рік виділено 1 мільйон гривень. З початку року видано 568 кредитів на суму 36,7 мільйона гривень. З обласного бюджету відшкодовано 548,4 тисячі гривень.

У Чернігові діє Програма відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016–2019 роки. З метою відшкодування частини тіла по кредитах, отриманих ОСББ у 2019 році, в міському бюджеті передбачено понад 2,5 мільйона гривень. Наразі відшкодування отримали 7 ОСББ у розмірі майже 1,5 мільйона гривень.

За інформацією Держенергоефективності
Департаменту житлово-комунального господарства
та паливно-енергетичного комплексу
Чернігівської облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/