back

Проведена доброчинна акція "Посилка воїнам Збройних Сил України" в зону проведення ООС/АТО

22 серпня 2019

22 серпня в Дідовецькому РБК за участю керівника апарату райдержадміністрації Світлани Александрової, начальника загального відділу виконавчого апарату районної ради Тетяни Косової з нагоди Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України проведена районна доброчинна акція “Посилка воїнам Збройних Сил України в зону проведення ООС/АТО”.

До цієї акції долучилися всі небайдужі люди - працівники відділів та управлінь райдержадміністрації, районної ради, районних установ, організацій, сільські, селищні ради, сільгосппідприємства району. На заході були присутні представники територіальних громад, організацій, установ району. Під час проведення акції “ Посилка воїнам Збройних Сил України в зону проведення ООС/АТО ” громадою було зібрано близько 1,5 тонни продукції: предмети одягу, засоби особистої гігієни, продукти харчування.

У своєму слові керівник апарату райдержадміністрації зазначила, що за 5 років «гібридної війни» на Сході України жителі Прилуччини проявили патріотизм і свідомість, допомагають і підтримують українських воїнів та добровольців, які захищають наш мир та спокій від посягань терористів. З початку бойових дій на Сході України сільськими, селищними громадами, підприємствами та організаціями району було зібрано для військових майже 143 тонни продуктів харчування, придбано побутових речей, одягу, взуття, засобів особистої гігієни, медикаментів, паливно-мастильних матеріалів, автозапчастин на суму більше ніж 825 тис. грн., 21 раз зібрана допомога передавалась волонтерами в зону бойових дій. «Тому сьогодні всією районною громадою ми проводимо  для воїнів ООС/АТО таку акцію, щоб вони знали, що ми їх підтримуємо, любимо і чекаємо вдома», - зауважила Світлана Александрова. Керівник наголосила, що жителі Прилуцького району і надалі будуть їм допомагати та підтримувати. Сьогодні за зібрану посилку особливо хотів би подякувати структурним підрозділам апарату, іншим структурним підрозділам; відділу освіти, сектору культури, туризму і релігій та закладам їхнього підпорядкування; управлінням: соціального захисту населення, фінансовому управлінню райдержадміністрації; районній раді, Центральній районній лікарні, районній бібліотеці, районному територіальному центру,  Білорічицькій, Валківській, Дідовецькій, Крутоярівській, Ладанській, Нетяжинській, Ряшківській, Сергіївській, Сухополов’янській,  Удайцівській територіальним громадам, та іншим.

Користуючись нагодою, керівник апарату сердечно привітала усіх присутніх з головними святами нашої держави. – «Я щиро дякую всім, хто долучився до цієї акції. Миру всім нам, щастя, добра, здоров’я і достатку кожному з вас, розквіту нашій державі і рідній Прилуччині».

Олександр Дуденок, голова громадського формування «Патріот Прилуки»  подякував усім за організацію допомоги і пообіцяв доправити усі посилки воїнам-землякам. З такою допомогою з самого початку військових дій на сході України він здійснює до 2 поїздок щомісячно.

Освячення зібраної допомоги провів отець Віталій – протоієрей, настоятель Михайлівського храму с.Валки.

За інформацією відділу загального, контролю та  інформаційної діяльності райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/