back

Серпнева конференція педагогічних працівників

29 серпня 2019

29 серпня 2019 року відбулась районна серпнева конференція педагогічних працівників Прилучччини «Нова Українська школа: реалії та перспективи».

На конференцію були запрошені директори та заступники директорів загальноосвітніх навчальних закладів району та об’єднаних територіальних громад, директори дошкільних та позашкільних навчальних закладів, голови профспілкових комітетів, представники методичної служби, голови районних методичних об’єднань, вчителі перших класів.

Освітянську спільноту району з початком нового навчального року та державними святами щиро привітали виконуючий обов’язки голови Прилуцької районної державної адміністрації  - Денис Росовський та голова Прилуцької районної ради – Василь Малик.

Модератором конференції виступив начальник відділу освіти Прилуцької РДА Микола Бобренко, який проаналізував результати впровадження реформи Нової української школи в закладах освіти району, а також підготовку до нового навчального року.

Микола Бобренко наголосив, що цього року на рівні району кошти державного бюджету спрямовано на розвиток освітньої галузі, зокрема на облаштування початкових класів сучасними меблями та комп’ютерним обладнанням; забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов закладів освіти, придбання послуг з доступу до мережі Інтернет, корекційно-розвиткових послуг для інклюзивних класів тощо.

Під час конференції педагогічною громадськістю обговорено актуальні питання розвитку освіти району. В обговоренні взяли участь Микола Марченко - директор Охіньківської ЗОШ І-ІІІ ст., Дихал Світлана – вчитель початкових класів Замістянської ЗОШ І-ІІ ст., Степашко Людмила – вчитель Малодівицької ЗОШ І-ІІІ ст., Денисенко Оксана – завідуюча Ладанським дошкільним навчальним закладом «Червона Шапочка», Гуденко Вікторія – учитель української мови та літератури, керівник районного методичного об’єднання вчителів філології, а також завідуюча РМК Андроніка Тарасенко та голова профспілки працівників освіти Прилуцького району – Леонід Нестерко.

Виступаючі зазначили, що Концепція Нової української школи передбачає зміни у ставленні не лише до учня, а й до вчителя. Адже саме він є ключовою фігурою в освіті та провідником змін.

 

За інформацією відділу освіти райдержадміністрації

 

 

 

https://legalaid.gov.ua/