back

Як Прилуччина підготувалася до нового навчального року

02 вересня 2019

 

Сьогодні розпочались заняття в закладах освіти району.

У цьому навчальному році в районі  відкрито 24 перших класи, в яких навчатиметься 199 першокласників. Загалом у 22 закладах загальної середньої освіти здобувають знання 1985 учнів.

Як запевняють у відділі освіти райдержадміністрації, район повністю готовий до 2019/2020 навчального року.

Що маємо?

Цьогоріч вживаються суттєві кроки, спрямовані на створення нового освітнього середовища шляхом зміцнення матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти:

- на закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання для Нової української школи (958,4 тис. грн),

- забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у закладах загальної середньої освіти , а саме облаштування внутрішніх туалетів у чотирьох закладах освіти  (1870,0 тис.грн.).

Потурбувалися і про доступ до Інтернету, на що пішло 1021,4 тис.грн., та придбання персональних комп’ютерів (130,7 тис.грн)

Значна увага приділяється розвитку інклюзивної освіти. Відповідно до потреб дітей з особливими освітніми потребами було відкрито ще 2 класи інклюзивного навчання. До нового навчального року було придбано навчально-методичний та ігровий матеріал для проведення корекційних занять  у Замістянській ЗОШ І-ІІ ст.  на суму 1300 грн. та для 2 інклюзивного класу Сухополов’янської ЗОШ І-ІІІ ст. крісло та фліпчарт на суму 2496 грн.

До кінця року передбачено придбання обладнання ще на 9, 0 тис. грн.

 

За інформацією відділу освіти райдержадміністрації

 

https://legalaid.gov.ua/