back

Як Прилуччина готується до опалювального періоду

05 вересня 2019

 

Питання підготовки до стабільної роботи об’єктів господарського комплексу району в осінньо-зимовий період 2019-2020 року, яке обговорено 03 вересня за участю заступника директора Департаменту  житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Лідії Борсук на нараді в райдержадміністрації та 04 вересня на розширеному засіданні Колегії райдержадміністрації,  відбувається відповідно до комплексного плану.

На сьогодні до початку опалювального сезону певний комплекс робіт вже виконаний і на даний час відсоток виконання завдань складає від 70 до 100 відсотків. 

 

Першочерговими завданнями з підготовки господарського комплексу району до наступного осінньо-зимового періоду у тепловому господарстві району є забезпечення безаварійної експлуатації 33 котелень бюджетної сфери та 9 котелень комунальної власності, теплових, водопровідних та каналізаційних мереж, створення необхідного запасу твердого палива, переведення котелень на альтернативні види палива.

Бюджетними установами та закладами району (без ОТГ) фактично спожито енергоносіїв на загальну суму 10876,3 тис. грн., які оплачені 100-відсотково.

Загальна потреба твердого палива на опалювальний сезон для бюджетної сфери району становить 250 тонн., в наявності 223,4 т (89% від потреби).

Виконуються заходи з підготовки до експлуатації в осінньо-зимовий період об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства. В селищі Ладан повністю завершено підготовку водопровідних та каналізаційних насосних станцій та очисних споруд.

 

Під час підготовки бюджетних закладів до роботи в осінньо-зимовий період значна увага приділялась впровадженню енергозберігаючих технологій, а саме: заміні віконних блоків на енергозберігаючі, капітальному ремонту дахів та утепленню будівель.

 

Проблемним питанням, яке необхідно вирішити до початку опалювального сезону, є облаштування засобами дистанційної передачі даних власних комерційних вузлів обліку природного газу, як передбачено Кодексом газорозподільних мереж.

 

В період підготовки до зими на особливому контролі райдержадміністрації залишаються питання:

- забезпечення стабільних розрахунків за енергоносії;

- завершення заготівлі твердого палива для закладів освіти району;

- завершення проектних робіт по 13 навчальних закладах і в Ладанській амбулаторії на встановлення засобів дистанційної передачі даних на вузлах обліку природного газу та монтаж обладнання з введенням його в експлуатацію до 01 жовтня 2019 року;

- заготівлі пелетів для закладів охорони здоров’я;

- завершення виконання робіт з капітального ремонту будівлі та реконструкції даху будинку культури, реконструкції ДНЗ «Барвінок», «Червона шапочка», встановлення вузлів обліку теплової енергії в дитячих садках;

- проведення навчання осіб, відповідальних за безпечну експлуатацію газового обладнання;

- прискорення завершення підготовки житлового фонду смт. Ладан до експлуатації в зимових умовах.

За інформацією відділу містобудування, архітетектури

та житлово-комунального господарства
райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/