back

На Чернігівщині СБУ викрила незаконне зберігання арсеналу військових засобів ураження

16 вересня 2019

 

 

У Чернігівській області викрито та блоковано протиправне зберігання і збут зброї та боєприпасів.

Оперативники Служби безпеки України встановили, що приватний підприємець з обласного центру незаконно зберігав військові засоби ураження для реалізації, зокрема через мережу «Інтернет».

Під час санкціонованих слідчих дій у гаражному приміщенні та помешканні фігуранта справи правоохоронці вилучили три кулемети Дегтярьова Піхотних, чотири гвинтівки калібру 7,62 мм, прицільний пристрій до переносного протитанкового ракетного комплексу Метис, понад 1200 набоїв різного калібру, глушники до автомату АК-74. Також виявлено вибухонебезпечні предмети, ударно-спускові механізми до автомату АКМ, комплектуючі до різної зброї та устаткування для відновлення і переобладнання засобів ураження.

Вилучену зброю та боєприпаси направлено на експертизу.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Перевіряється інформація щодо можливого надходження засобів ураження з району проведення операції Об’єднаних сил.

Викриття зловмисника проводилось спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області.


Пресцентр СБ України

 

https://legalaid.gov.ua/