back

НА ПРИЛУЧЧИНІ УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

11 жовтня 2019

11 жовтня в райдержадміністрації відбулися святкові заходи з нагоди Дня захисника України, що співпали з Покровою Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. У заходах взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, керівник апарату райдержадміністрації Світлана Александрова, в.о. голови районної ради Наталія Єгорова, представники громадських організацій; учасники бойових дій на Сході України.

 

Присутні на заході вшанували світлу пам’ять загиблих Героїв та висловили подяку тим хлопцям, які зараз захищають незалежність України. Також були вшановані сім’ї загиблих воїнів-земляків.

Звертаючись до присутніх у залі, Денис Росовський зазначив, "Що це свято – зовсім молоде, але корінням воно сягає глибини століть. Ще праотці нинішніх захисників України – козаки-запорожці – боролися за волю народу під Покровом Богородиці і вважали це свято своїм днем. У цей день ми вшановуємо тих, хто за покликом серця ставав і нині стає на захист рідної землі, – бійців усіх силових відомств, воїнів-добровольців, ветеранів, а також громадян, які своєю сумлінною професійною чи волонтерською діяльністю забезпечують економічний, гуманітарний та інформаційний захист держави", - йшлося у вітальному слові.

 

Про це говорили також в.о голови районної ради Наталія Єгорова, учасник АТО, член ГО "Патріот Прилуки" Олександр Вінчура.

 

 

За безмежний патріотизм, мужність та героїзм, проявлені при захисті суверенітету та незалежності України в ході антитерористичної операції на Сході країни, активну життєву позицію у вирішенні соціально-економічного розвитку району та з нагоди Дня Захисника України Денис Росовський та Наталія Єгорова вручили відзнаки райдержадміністрації та районної ради.

Список додається

 
 
 
 
 

Родинам загиблих керівництво району вручили квіти та матеріальну допомогу, яка надана аграріями району :

-ТОВ «Агрікор - Холдинг»;

- СТОВ «Дружба - Нова»;

- ТОВ «Агрокім»;

- СТОВ «Цукровик»;

- ДП ДГ Івківці;

- ТОВ «Ресурс - Агро»;

- ТОВ «Прилуцький Хлібодар».

 
 
 

Зі святом усіх присутніх вітали учасники художньої самодіяльності району.

 
 
 
 
 

Цього ж дня делегація району поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам АТО на центральній площі м. Прилуки.

 
 
 
 
 
 
 
У холі райдержадміністрації діяла виставка експонатів військово-патріотичного музею школи №10 м. Прилуки, для учасників урочистостей проведена екскурсія.
 
 
 
 
 
 

У населених пунктах району за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, депутатів усіх рівнів, ветеранів Другої світової війни та військової служби, воїнів-інтернаціоналістів, учасників антитерористичної операції, родин загиблих учасників АТО, громадських об’єднань, засобів масової інформації 13-14 жовтня пройдуть урочистості з нагоди Дня захисника України. Буде проведено покладання квітів до пам’ятників, обелісків та місць поховань учасників Другої світової війни 1939—1945 років, пам’ятників та пам’ятних знаків, встановлених на честь учасників бойових дій на території інших держав, місць поховань громадян, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України під час антитерористичної операції.

За інформацією відділу загального, контролю та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 

 

 

https://legalaid.gov.ua/