back

«Україні своє серце віддаю»- тема районного уроку мужності

11 жовтня 2019

День Захисника Вітчизни є особливим днем для українців, він поєднав у собі три значущих підстави вважати його святковим: релігійну, державну, ідеологічну та символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України. Він співпадає із святом Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважалася покровителькою усього українського козацтва. Під час Другої світової війни в цей день зародилася Українська повстанська армія.

11 жовтня проведено районний урок мужності на тему: «Україні своє серце віддаю» у славному козацькому селищі Мала Дівиця невипадково. В кожній історичній епосі тут були свої герої, від часів славетної Дівицької сотні до сучасного героя російсько-української війни. Нагадують про них мовчазні пам’ятні знаки від вдячних жителів.

 

В уроці мужності взяли участь всі вчителі суспільних дисциплін закладів освіти  та більше ста учнів шкіл району та Малодівицької ОТГ. На уроці біли присутні  виконуючий обов'язки голови райдержадміністрації Денис Росовський, представники Малодівицької ОТГ, начальник відділу освіти райдержадміністрації  Микола Боборенко.

 
 
Команди виконували завдання у формі квесту,  знайомилися з героїчними постатями, справжніми воїнами: козаками, солдатами легіону Українських січових стрільців, УПА, Першої та Другої світових воєн, сучасними захисниками, згадали про знаменитих войовничих жінок, що захищали державу з давніх часів, зберегли козацькі традиції  й залишаються уособленням кращих людських якостей і виразником незламного національного духу, прикладом для наступних борців за незалежність України.
 
 
 
 
 
 

В рамках заходу відбулося покладання квітів до пам'ятних знаків героїв Малодівицької громади. Денис Росовський із матір'ю героя російсько-української війни поклали квіти до меморіальної дошки захиснику Вітчизни  Олегу Міхнюку.

 

Секретар виконкому Малодівицької ОТГ Світлана Опаленик разом із учнями поклала квіти до пам'ятника козакам Малодівицької сотні,

 

начальник відділу освіти Микола Бобренко разом із учнями Прилуцького району поклав квіти до стели слави героям-захисникам Другої світової війни.

 
 

Отже, на заході було вшановано пам'ять трьом поколінням захисників України.

За інформацією відділу освіти райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/