back

Ансамбль "Родина" Дідовецького РБК - учасники VI Міжнародного фольклорного фестивалю "Родослав"

17 жовтня 2019

Протягом 12-13 жовтня в Івано-Франківську відбувся  шостий Міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України «Родослав», мета якого відроджувати автентичні традиції різних українських етнографічних груп населення.

Фестиваль приурочений 100-річчю Соборності України, 90-й річниці ОУН, Дню захисника України, розвитку національної ідеї державності та збереженню міцного генетичного коріння української духовності. Фестиваль етнографічних регіонів України традиційний та був заснований у 2001 році.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам’ятника Івану Франку. Після чого святкова колона учасників фестивалю крокувала містом під звуки оркестру з піснями та танцями до головної сцени на Вічевому майдані.

На фестиваль з’їхались понад 500 учасників  з 12-ти областей України та сусідніх країн, які продемонструвати свої етнічні традиції. До святкового дійства, яке проходило на теренах Прикарпаття уже вшосте, приєдналися етнографічні колективи Румунії, Польщі та Словаччини.

Упродовж фестивальних днів відбувалися виставки народного, декоративно-ужиткового мистецтва. В районних центрах, об’єднаних територіальних громадах та містах області за участю аматорських колективів України, гостей фестивалю і закордоння відбулися заходи у контексті культурно-мистецької програми «Храм української родини», а в обласному кінотеатрі пройшли «Дні українського кіно».

У день закриття фестивалю, на Вічевому майдані Івано-Франківська відбувся великий гала-концерт за участю кращих колективів VI Міжнародного фольклорного фестивалю етнографічних регіонів України «Родослав».

Чернігівську область представляв фольклорний аматорський ансамбль «Родина» Дідовецького районного будинку культури (керівник Володимир Семенець). Українські народні пісні Прилуччини звучали  не тільки на конкурсі фестивалю,  але і на гала-концерті, де відбулися виступи кращих колективів України.За участь у фестивалі колектив відзначений Подякою оргкомітету фестивалю.

Фестиваль «Родослав» став своєрідним ланцюгом єднання сходу, заходу, півдня і півночі України і згуртував всіх українців, які прагнуть миру, благополуччя та соціально-економічного добробуту.

                                     Лише в єдності наша сила!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
https://legalaid.gov.ua/