back

В обласному центрі пройшов VI форум ділових та професійних жінок

17 жовтня 2019

 

 

 

Більше 120 активних, ділових та креативних жінок з усієї Чернігівщини – представниці різних напрямів діяльності зібралися вчора, 16 жовтня, у Чернігові. Всі вони – учасниці обласного форуму «WOMEN IN…».

Відкриваючи захід, голова ГО «Спілка жінок Чернігівщини» Ірина Дорожкіна подякувала всім, хто завітав на захід, і зазначила, що проведення форуму – чудова можливість підтримати жінок-виробників, підприємниць та тих, хто бажає відкрити власну справу.

Участь у форумі взяла виконуюча обов’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова.

– Рівень ділової та професійної активності сучасних жінок дуже зростає. Велика кількість жінок Чернігівщини займаються підприємницькою діяльністю, обіймають керівні посади, залучені до активної громадської роботи. Сьогоднішній форум зібрав ініціативних особистостей, які можуть яскраво продемонструвати свій потенціал. Крім того, це гарний майданчик для знайомства, обміну досвідом та новими ідеями для подальшої їх успішної реалізації, – зазначила Наталія Романова, звертаючись до присутніх.

Долучилася до заходу і голова Спілки жінок України Леокадія Герасименко.

У рамках форуму працювали тематичні секції, під час яких 20 спікерок поділилися досвідом започаткування та ведення бізнесу, а також презентували свої досягнення. Значна увага присутніх була приділена бізнес-інноваціям та створенню власного бренду. Спікерки з Києва та місцеві підприємниці розповіли свої історії успіху та надали практичні поради.

На захід приїхали представниці 21 ОТГ. Тож говорили про участь жінок у розвитку громад. Просуванню жіночого підприємництва у сільській місцевості була присвячена окрема дискусійна панель «Women in громадах».

Заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Світлана Полторацька повідомила, що на сьогодні сфера розвитку бізнесу в регіоні характеризується стійким нарощуванням показників. Підприємницьке середовище області майже повністю складається із малого та середнього бізнесу. При цьому керуючі посади в ряді підприємств займають саме жінки.

Підсумком роботи Форуму стала розробка пропозицій до державних органів влади та місцевого самоврядування стосовно розвитку жіночого підприємництва в регіоні.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/