back

На Прилуччині вІдкрили виставку «ДОНБАС: ПЕРЕПРОЧИТАННЯ ОБРАЗУ»

08 листопада 2019

У приміщеннні Прилуцького краєзнавчого музею (вулиця Київська, 277, Прилуки) з 13  по 22 листопада 2019 року експонується інформаційно-просвітницька, контрпропагандистська виставка «Донбас: перепрочитання образу», підготовлена Українським інститутом національної пам’яті спільно з Національним музеєм історії України.

Виставка містить маловідомі матеріали з фондів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Галузевого державного архіву СБУ, а також документи з Державного архіву Донецької області.

Вона є спробою деконструювання негативного медійного образу краю як «особливого» регіону, створеного російською пропагандою та актуалізованого в українському суспільстві в умовах війни Росії проти України.

Один із авторів Ігор Каретніков, уродженець м. Донецьк, кандидат історичних наук, співробітник Українського інституту національної пам’яті наголошує, що створення виставки є спробою подолання нав’язуваного російською пропагандою уявлення про Донбас, як «особливого» антиукраїнського регіону. Зібрані цікаві факти з історії заселення краю мають показати його, як цивілізаційно-культурне перехрестя, простір який завжди був привабливим для людини. 

Експозицію презентуватимуть екскурсоводи  музею щодня, крім понеділка, з 08.00 до 17.00, перерва- з 12-00 до 13.00.

Запрошуються всі бажаючі, вхід вільний.

Тел. для довідок: 3-12-48. Колективні екскурсії бажано замовляти завчасно.

 
https://legalaid.gov.ua/