back

Андрій Прокопенко: всебічно підтримувати родини загиблих воїнів АТО – наш моральний обов’язок

12 грудня 2019

 

 

11 грудня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко зустрівся з представницями ГО «Родина Воїна».  В ході розмови матері загиблих воїнів АТО розповіли, чим займається їх організація, а також озвучили проблемні питання.

Робота активістів ГО «Родина Воїна» сконцентрована  навколо сімей загиблих в АТО військовослужбовців, розповідають голова громадської організації Людмила Бруй та її заступниця  - Олена Запека. Моральна підтримка і відстоювання прав цих родин, встановлення пям’ятних знаків, влаштування дозвілля дітей та патріотичне виховання молоді, співпраця з волонтерами, – по суті, все це лежить на жіночих плечах. Плечах матерів, які самі потребують турботи й допомоги.

Особливо непокоїть жінок ймовірність залишитись без офісного приміщення. Відповідне рішення по приватизації будівлі «Просвіти», де працює громадська організація, було ініційоване депутатами обласної ради на позачерговому засіданні.

«Нещодавно дізналися про наше можливе виселення з «Просвіти», пов’язане з її продажем. Якщо це станеться, «Родина Воїна» залишиться просто неба. Адже коштів на оренду нам не виділяють», – повідомила Олена Запека.

Соціальний супровід та всебічну підтримку родинам загиблих мають надавати відповідні соціальні структури – так говорить законодавство. Отже участь держави в житті сімей, що втратили рідних, повинна бути системною, впевнений голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

«На моє переконання, органи місцевого самоврядування мають слугувати реальною опорою, а не перепоною для громадських організацій, таких як «Родина Воїна». Дружини і матері загиблих вже й так відплатили державі найціннішим, а тепер від них вимагають доводити, наскільки їхня робота важлива суспільству, - зазначив Андрій Прокопенко. – Доручив розглянути можливість сприяння облдержадміністрації у вирішенні озвучених питань».

На сьогоднішній день громадська організація «Родина Воїна» об’єднує 70 членів. Це дружини, діти і батьки родин чернігівських військовослужбовців, які загинули у зоні АТО.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/