back

Чернігівський пивзавод може слугувати прикладом соціально відповідального бізнесу

12 грудня 2019

 

 

Учора, 11 грудня, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко зустрівся з директором Чернігівського відділення ПРАТ «АБ ІНБЕВ ЕФЕС УКРАЇНА» Світланою Давидюк. Темою для розмови стало не лише успішне виробництво, але й соціальна складова бізнесу, яку демонструють чернігівські пивовари.

Керівник ОДА звернув увагу, що Чернігівський пивкомбінат завжди мав особливе значення для області.

«За роки незалежності компанія декілька разів змінювала назви, але при цьому бренд «Чернігівське» дотепер залишається своєрідною візитівкою нашого міста і продовжує сприяти популяризації Чернігівщини у світі», – зазначив Андрій Прокопенко.

На сьогодні компанія Чернігівська філія «АБ ІНБЕВ ЕФЕС УКРАЇНА» входить до найбільшого світового пивоварного концерну і є лідером на українському ринку з 2000 року. Її товари можна побачити на полицях магазинів по всій Україні.

За словами директора Чернігівського відділення, завод і надалі має в планах нарощувати обсяги виробництва, при цьому знижуючи споживання ресурсів.

«З кожним роком компанія нарощує потужності. Сьогодні Чернігівське відділення посідає 2 місце в Україні. У 2019 році з конвеєрних ліній зійде близько 2,7 мільйона гектолітрів напоїв, – повідомила Світлана Давидюк. – При цьому маємо програму, яка дозволяє зменшувати відбір енергоресурсів до 10%, а відходи виробництва перероблюємо на 99,7%». 

Такого успіху досягли не лише завдяки якісній продукції, а й системному підходу до соціальної складової бізнесу.

«Сьогодні ми реалізуємо декілька програм, які демонструють нашу відкритість і соціальну відповідальність перед суспільством. Охоплюємо буквально всі верстви населення», – поінформувала Світлана Давидюк.

Зокрема, йдеться про спільні програми з Нацполіцією для водіїв – «Випив – за кермо не сідай». «Сімейна розмова. Чек-лист для батьків» навчає батьків спілкуванню з дітьми щодо шкідливості вживання алкоголю. Для недопущення продажу неповнолітнім особам алкогольних напоїв реалізується просвітницька програма для продавців і клієнтів магазинів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/