back

Андрій Прокопенко: Корюківська фабрика – приклад відповідального бізнесу, на який можна і варто рівнятись

24 січня 2020

 

У рамках робочого візиту до Корюківської ОТГ учора, 23 січня, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко разом із Корюківським міським головою Ратаном Ахмедовим відвідав одне з найпотужніших підприємств Чернігівщини – АТ «Словянські шпалери – КФТП».

– Підприємство є найбільшим в Європі виробником шпалер, – коментує Андрій Прокопенко. – Через втрату традиційного ринку збуту, відпрацьовує нові ринки. Переважна частка продукції експортується до Казахстану, Польщі, Болгарії, Туреччини, Азербайджану, країн Балтії, за рахунок чого формується до 80% доходів підприємства.

Фабрика не припиняє технічне переоснащення. Останніми роками введені в експлуатацію нові ультрасучасні шпалеродрукувальні машини фірм Olbrich та Stork вартістю 2,5 та 3,5 мільйона доларів відповідно. Реалізовані й інші значні інвестиційні проєкти.

Основний виробничий підрозділ фабрики – цех з виробництва шпалер, який працює у три зміни. Загалом на фабриці 11 виробничих ліній. Середня зарплата на підприємстві – 15,5 тисячі гривень.

Значну увагу керівництво підприємства приділяє соціальній сфері Корюківської громади – надається благодійна допомога районній лікарні, освітнім закладам, дитсадкам, фінансуються ремонти доріг та освітлення вулиць.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/