back

100% території Чернігівської області охоплено схемою проєкту перспективного плану формування територій громад

 

У грудні 2019 року відповідними змінами до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» повноваження щодо формування перспективного плану повністю передані обласним державним адміністраціям.

При формуванні проєкту плану максимально враховано критерії добровільності та спроможності.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24.01.2020 № 34 «Про внесення змін до Методики формування спроможних територіальних громад» Чернігівською ОДА проведено роботу з приведення перспективного плану відповідно до визначених критеріїв спроможності, а саме: чисельність населення, чисельність дітей шкільного віку, площа громади, індекс податкоспроможності бюджету громади, частка місцевих податків та зборів у доходах бюджету громади.

З 27 січня в ОДА проведено 25 консультацій з представниками органів місцевого самоврядування та ініціативними групами громад, суб’єктами господарювання за участі депутатів обласної ради та районних, селищних, сільських рад.

Проєктом плану визначено 56 громад (18 – сільських, 22 – селищні, 16 – міських).

Перспективний план формування територій громад Чернігівської області затверджуватиметься розпорядженням Уряду найближчим часом.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

https://legalaid.gov.ua/