back

Останніми днями зросла кількість загорань сухої рослинності в природних екосистемах

24 березня 2020

 

З потеплінням пожежі у природних екологічних системах стають справжнім лихом, адже на весняному сонці залишки рослинності швидко висихають і легко спалахують від кинутого сірника або недопалка. Крім того, ігноруючи правила пожежної і екологічної безпеки, люди масово спалюють суху траву та інші залишки на присадибних ділянках, сільгоспугіддях та відкритих територіях, що призводить до виникнення та швидкого розповсюдження пожеж.

Як результат, лише за останні 5 днів на території Прилуцького району через необережність громадян у поводженні з вогнем виникло 17 пожеж на загальній площі понад    24 га. Лише завдяки оперативному реагуванню рятувальників ДСНС не допущено розповсюдження полум'я на значні території, лісові масиви та об’єкти різних форм власності.

У зв’язку з цим, звертаємося до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у житловому секторі, а також під час перебування у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ. Наголошуємо, самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність.

Якщо ви помітили займання сухої трави, чагарників, лісових насаджень, або на сміттєзвалищах, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

 

https://legalaid.gov.ua/