back

Голова ОДА: Прийнято низку рішень, які додатково мають стримати поширення вірусу

24 березня 2020

 

 

19 березня в Чернігівській ОДА відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка.

Було прийнято низку рішень, які додатково мають стримати поширення вірусу.

Так, прийняли рішення щодо закриття продовольчих ринків. Наявні дані щодо поширення інфекції вказують на необхідність такого рішення для безпеки самих громадян.

На території населених пунктів буде максимально обмежено рух громадського транспорту.

Для забезпечення підвозу медперсоналу, працівників правоохоронних органів, підприємств критичної інфраструктури забезпечуватиметься підвіз у міському транспорті за спеціальним посвідченнями. У Чернігові це працюватиме з 27 березня.

– Також пропонуємо керівникам підприємств, установ та організацій області укласти договори з перевізниками на здійснення регулярних спеціальних пасажирських перевезень для підвозу до робочих місць своїх працівників, – зазначив Андрій Прокопенко.

Особливу увагу приділяємо моніторингу стану захворюваності серед військових, а також їх забезпеченню засобами індивідуального захисту, ліками та медичним обладнанням, – додав голова ОДА. – Додатково звернулись до Чернігівського прикордонного загону, щоб вони надавали Нацполіції та обласному лабораторному центру МОЗ дані щодо громадян України, які приїхали з-за кордону, для контролю за дотриманням ними заходів самоізоляції.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/