back

Книжкова виставка «Україна у Другій світовій війні»

08 травня 2020

У прийдешні дні слави та пам’яті кожен з нас особисто приєднується до вшанування великого подвигу, що увінчує героїзм, мужність та величезну любов народу до рідної країни.

Наш доземний уклін, безмежна вдячність та глибока шана визволителям української землі, які ціною власного життя відстояли честь та гідність батьківщини. Ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна і завдяки кому ми гордо звемося українцями.

У ці дні пам’яті та примирення, Дню перемоги над нацизмом в приміщенні Центральної районної бібліотеки триває книжкова виставка «Україна у Другій світовій війні». На сторінках соціальної мережі «Facebook» Центральної районної бібліотеки та сектору культури, туризму і релігій Прилуцької РДА розміщена інформація  про книгу історика, краєзнавця Віктора Моренця "Чернігівський процес". Видання містить стенограми та світлини з судового процесу над угорськими військовими, які винищували цілі села на Чернігівщині і як були "покарані" совєтами. Прочитавши її ви дізнаєтесь багато нового для себе.

До уваги читачів спогади учасників бойових дій, зібраних в книгу спогадів „Нам є що згадати”.

Збірник створювався спільними зусиллями ветеранів та бібліотекарів Прилуцької районної централізованої бібліотечної системи. Чимало авторів не дожили до виходу цієї книги. Далися взнаки вік, поранення та хвороби. Схилимо голови перед їх світлою пам’яттю та побажаємо добра і здоров’я всім живим ветеранам – людям, які врятували мир, надію, життя. Хамко Іван Петрович 1924 р. н., с.Товкачівка День Перемоги я зустрів у Празі. Це був найщасливіший день в житті. Ми поверталися, а нам на зустріч їхали німці, на дулах їхніх танків біліли прапори - це була Перемога. Коли поверталися додому то перед кожним містом приводили себе в порядок, міняли „підворотнички", голились. Тому, що ми переможці і нас скрізь вітали як визволителів, а ми були горді за нашу країну. Повернувся я додому вже в 1947 році. Черненко Василь Васильович 1925 р. н.

У ці дні ПАМ’ЯТАЄМО про внесок УКРАЇНИ та УКРАЇНЦІВ, увічнюємо пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності.

 

https://legalaid.gov.ua/