back

Про альтернативну електроенергію, інфраструктурні проєкти та соціальні питання — на щотижневій нараді голови ОДА

14 травня 2020

 

 

 

13 травня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко в онлайн-режимі провів нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА та головами райдержадміністрацій. Було обговорено актуальні питання життєдіяльності області.

— Є позитивні новини: в рамках реалізації технічного завдання «Розширення використання відновлювальних джерел енергії» Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на кінець першого кварталу потужність об’єктів, що виробляють електроенергію з альтернативних джерел, майже вдвічі перевищила минулорічний показник. Наразі це — 27,83 МВт, — коментує голова ОДА.

На сьогодні енергію сонця для вироблення електроенергії використовують 224 установки. П’ять з них — юридичні особи (СЕС у Прилуках, Мені, Бахмачі та селі Малинівка Чернігівського району). Потужність усіх об’єктів сонячної енергетики — 18,85 МВт.

— Продовжуємо освоєння залишку державної субвенції на соцекономрозвиток (а це майже 54 мільйона гривень). Ці кошти громади використають для завершення реалізації 120 проєктів із різними сумами фінансування, — зазначає Андрій Прокопенко.

Так, на 27 проєктів передбачено до 10 тисяч гривень на кожен. На 51 проєкт – від 10 до 100 тисяч. Фінансування ще 28 – від 100 тисяч до мільйона, 14 – понад мільйон.

Серед озвучених нагальних питань – соціальний захист дітей. Зокрема тих, які у зв’язку із запровадженням карантину повернулися до батьків з інтернатних закладів освіти.

Голова ОДА доручив головам РДА взяти кожен випадок під особистий контроль. Адже мова йде про безпеку та інтереси майже тисячі дітей. Більшість родин, куди вони повернулися, перебувають у складних життєвих обставинах.

Акцентували увагу й на безпечному поводженні громадян на водних об’єктах.

— На жаль, лише минулого тижня в області потонули 4 людини. Дав доручення Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи посилити превентивні заходи у цьому напрямі, — зауважив голова ОДА.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/