back

В області цьогоріч кошти ДФРР спрямують на реалізацію 12 проєктів

15 травня 2020

 

 

На засіданні Кабінету Міністрів України вчора, 13 травня, затверджено перелік інвестиційних програм та проєктів, що можуть фінансуватись з ДФРР у 2020 році.

— Таким чином ми розподілили 4,87мільярда гривень з ДФРР на реалізацію 461 проєкту регіонального розвитку в областях та Києві. Це сприятиме підвищенню рівня доступності до якісних соціальних, освітніх, медичних послуг та розвитку інфраструктури в регіонах, – прокоментував міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

На Чернігівщині мова йде про 12 проєктів з лімітом коштів 92,7 мільйона гривень. При цьому 9 проєктів — перехідні з 2019 року (4 школи, 1 садочок, 3 заклади у сфері охорони здоров’я, 1 — у сфері культури), 3 — нові (спортивні об’єкти).

Зокрема, 7 проєктів цьогоріч будуть реалізовані за кошти Державного фонду регіонального розвитку в рамках національної програми «Велике будівництво». Це 3 школи у містах Городня та Корюківка, а також селі Журавка Варвинського району, 1 садочок — у селищі Сосниця, 3 стадіони — у містах Корюківка та Остер, селищі Сосниця. Загальна сума залучених коштів ДФРР — 54,5 мільйона гривень.

За повідомленням Міністерства розвитку громад та
 територій
 України, Департаменту розвитку економіки та
сільського господарства Чернігівської облдержадміністрац

https://legalaid.gov.ua/