back

Андрій Прокопенко взяв участь всеукраїнській онлайн-нараді з питань виплат медпрацівникам

19 травня 2020

 

 

Сьогодні, 18 травня, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко взяв участь у нараді Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку в онлайн-режимі провів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Головне питання – виплати коштів медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті в ліквідації епідемії та здійснення заходів із запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

– Нагадаю, на Чернігівщині здійснені 300%-ві виплати за березень усім медикам, які працювали з пацієнтами, хворими на коронавірус. Робимо все, щоб подальші виплати медпрацівники також отримали вчасно, – зазначив Андрій Прокопенко.

Наразі медзаклади підписують відповідні договори з НСЗУ. Пропозиції щодо пакетів послуг вже подали 20 закладів охорони здоров'я області, які визначені закладами для надання допомоги хворим на COVID-19.

– Вимоги НСЗУ до підписання контрактів із медзакладами складно виконати. У першу чергу, це стосується наявної кількості лікарів-анастезіологів, – зауважив голова ОДА. – Зважаючи на специфіку різних лікарень, рівень їх кадрового та технічного забезпечення, разом з іншими головами ОДА звернувся до Прем’єр-міністра з проханням доопрацювати механізм заключення договорів з НСЗУ. Врахувати особливості регіонів при опрацюванні пакетів послуг, поданих на НСЗУ для контрактування. Щоб медпрацівники всіх закладів, в яких лікуються хворі на коронавірусну інфекцію, отримали передбачені додаткові виплати.

Також Андрій Прокопенко зазначив, що в області постійно триває забезпечення лікарень медобладнанням та засобами індивідуального захисту. Зокрема, очікується прибуття сучасного рентген-апарату для встановлення в обласній дитячій лікарні. Зміцнення матеріальної бази продовжується.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/