back

Чернігівську область з робочим візитом відвідав Міністр оборони України Андрій Таран

25 червня 2020

У середу, 24 червня Чернігівську область з робочим візитом відвідав Міністр оборони України Андрій Таран. Міністр спільно з головою Чернігівської ОДА Андрієм Прокопенком, заступником Міністра оборони України Олександром Миронюком, командувачем ОК «Північ» Сухопутних військ ЗСУ Валерієм Залужним та начальником Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння Володимиром Башинським відвідав підприємство «Сівертекс», де ознайомився з асортиментом продукції, що виробляється для потреб державного оборонного замовлення. Під час зустрічі обговорили питання розширення участі підприємств області в державному оборонному замовленні.

- ТОВ «Сівертекс» - одне з провідних підприємств легкої та хімічної промисловості в Україні, яке виготовляє для потреб Збройних сил України намети та модульні наметові містечка різних типів, - розповів Андрій Прокопенко.

Виробничі потужності дають змогу виготовляти до трьох тисяч наметів на рік. На підприємстві забезпечений повний цикл виробництва. Тут виготовляють тенти та металеві каркаси, прогумовують тканину, зварюють шви. Технічні характеристики наметів розраховані на всі сезони. Продукція має чималий гарантійний строк експлуатації в польових умовах. Шатрова ПВХ-тканина витримує щонайменше 10 років, металоконструкції - 20 років. Крім того, висока якість та функціональність, при помірній ціні, дають однозначні переваги над закордонними аналогами. Серед нових моделей – продукція виготовлена з наметової тканини із 100% бавовни узбецького виробництва. Наразі виготовлено 50 експериментальних зразків.

Міністру презентували власні розробки підприємства - блок-модулі для польових таборів. У наметовому містечку в комфортних умовах можуть перебувати солдати і офіцери, є їдальня та усі необхідні побутові приміщення.

Підприємство налагоджує виробництво гальмівних парашутів для літаків МІГ-29. Надалі планують виготовляти парашутні системи для повітряно-десантних військ.

Іншим напрямком роботи підприємства є виготовлення систем керування для керованих авіаційних бомб.

- Ми зацікавлені в тому, щоб підприємства області розширювали свою участь у виконанні державного оборонного замовлення та робили свій внесок у зміцнення обороноздатності України, - підкреслив Андрій Прокопенко.

У рамках візиту Андрій Таран відвідав Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння. Військові науковці продемонстрували одну з нових розробок - радарну систему MFTR2100-40. Її функціонал передбачає автоматичне супроводження ракети за допомогою радіолокаційного каналу з одночасною відеореєстрацією. Раніше її вже використовували у випробуваннях ракети «Вільха-М» та ракетного комплексу «Нептун».

Також міністр ознайомився з розвитком інфраструктури військового містечка та заслухав керівництво. Під час обговорення визначено проблемні питання та надано пропозиції шляхів їх вирішення.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
  

https://legalaid.gov.ua/