back

Два прапора – одна країна

26 червня 2020

 

Президент України Володимир Зеленський привітав кримських татар з днем їх національного прапора. Для святкування було обрано перший день другого Курултаю кримськотатарського народу, що відбувся 26-27 червня в Сімферополі у 1991 році і лише у 2010 це рішення було юридично закріплене.
– Золота тамга на блакитному стязі для всього світу стала символом нескореності та мужності народу, символом боротьби за свої права, боротьби за повернення Криму під контроль України, – зазначив Президент.
В Офісі Президента акцентували, що в окупованому Криму через чітку проукраїнську позицію саме кримські татари зазнають переслідувань і дискримінації, вони становлять більшість політичних бранців.
– Сервер Мустафаєв, Сейран Салієв, брати Абдулаєви, Емір-Усеїн Куку – всі вони є справжніми в’язнями сумління, і ми зробимо все для того, щоб вони якомога швидше повернулися додому, – пообіцяли в Офісі Президента.
Володимир Зеленський неодноразово зазначав, що повернення Криму має стати нашою національною ідеєю, кожного українця і кримського татарина, всього світу. Наша держава докладає усіх зусиль, щоб відновити історичну справедливість та права кримськотатарського народу – корінного в Україні.
– Звісно, це свято ми хотіли б відзначати в Криму, на Батьківщині кримських татар. Тому ми переконані, що золота тамга на блакитному стязі майорітиме над Чатир-Дагом та Ай-Петрі, у Бахчисараї, Ялті та Севастополі. Крим – це Україна! – наголосив Президент.
За традицією, святкування Дня кримськотатарського прапора відбуваються не тільки в Україні, а й в інших країнах світу.

Чернігівщина долучається до привітань! З Днем кримськотатарського прапора! Крим – це Україна!

https://legalaid.gov.ua/