back

Прилуччина відсвяткувала 77-у річницю вигнання нацистських окупантів з території Прилуцького району

18 вересня 2020

18 вересня в селі Дубовий Гай біля братської могили загиблим воїнам в роки Другої світової війни за участю голови райдержадміністрації Олесі Кісленко, першого заступника голови райдержадм іністрації Артема Коваленка, начальника загального відділу виконавчого апарату районної ради Тетяни Косової, Дубовогаївського сільського голови Вячеслава Грязного, громадськості села, учнівської молоді відбувся районний мітинг-реквієм з нагоди 77-ї річниці вигнання нацистських окупантів з території Прилуцького району. В ході мітингу учасники заходу вклонились загиблим на фронтах землякам, провели покладання квітів до пам’ятника.

Ведуча нагадала ветеранам, учасникам мітингу, що згадуючи трагічні історичні факти минулого періоду Другої світової війни, світлу дату визволення рідного краю від нацистської окупації, ми з сумом і великим жалем повертаємось у наше сьогодення, адже знову українську землю, свободу і незалежність України доводиться відстоювати українському народу, її кращим синам. Нинішні воїни, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність незалежної української держави від агресивних зазіхань північного сусіда, рівняються до подвигів захисників Вітчизни тих полум’яних років.

18 вересня в населених пунктах району проведені мітинги-реквієми, хвилини мовчання по вшануванню загиблих у роки війни та у зоні проведення АТО, покладання квітів до могил та меморіальних дощок, зустрічі з ветеранами, учасниками АТО.

У храмах  проведено поминальні панахиди та богослужіння по загиблих в роки війни, молебні за мир і злагоду в Україні, за захисників Вітчизни.

 
 
 
 
https://legalaid.gov.ua/