back

Шановні земляки! Дорогі ветерани!

18 вересня 2020

 

Цього року ми відзначаємо 77-у річницю визволення Прилуччини від нацистських окупантів.

В ці вересневі дні ми віддаємо шану ветеранам, на чиї плечі лягли важкі фронтові дороги боротьби з нацизмом, підняття з руїн скалічених війною українських міст і сіл, зруйнованого господарства.

День Перемоги є для всіх нас днем пам’яті, скорботи й печалі, бо немає в нас родини, яку б не зачепила війна. Тисячі земляків боролися з ворогом, тисячі були вивезені на роботи в Німеччину, зазнали полону, тисячі загинули. Трагедія війни й досі відлунює в пам’яті людській. І сьогодні, переживаючи непростий час, ми маємо усвідомити, що будь-яка агресія, територіальні загарбання - це злочин і шлях в нікуди.

Низький уклін вам, ветерани Другої світової війни, велика подяка за мирне небо, за можливість жити і працювати на благо України, за дитячий сміх, за спокій матерів, за хліб на нашому столі.

Ми у вічному боргу перед вами, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, які ви виявили є боях за рідну землю. І сьогодні ви є прикладом для захисників незалежності України.

Низький уклін вам, воїни АТО, нащадки ветеранів Другої світової війни, хто сьогодні боронить нашу незалежність, велика подяка за мужність, патріотизм, героїзм, вірність Батьківщині.

Ми повинні пам’ятати, що Україна упродовж 1939–1945 років втратила 8–10 мільйонів осіб.

Не підлягає забуттю жоден з понад дванадцяти тисяч жителів Прилуцького району, хто зі зброєю в руках став на захист Батьківщини.

Майже сім тисяч наших земляків загинули на фронтах війни.

Ми не можемо не гордитись, бо прилуцька земля зростила одинадцять Героїв Радянського Союзу, понад шість тисяч наших земляків нагороджені орденами і медалями.

 

Дорогі земляки!

Нехай на нашій благодатній землі довго і щасливо живуть ветерани, хай буде міцним здоров'я кожного мешканця району, хай в любові і радості народжуються діти. А життєвий оптимізм і патріотизм кожного з нас вселяють віру в щасливе майбутнє нашого рідного українського дому.

 

 

З повагою

голова райдержадміністрації

Олеся Кісленко

 

https://legalaid.gov.ua/