back

Рятувальники закликають громадян дбати про безпеку у побуті під час опалювального сезону

18 листопада 2020

В осінньо-зимовий період пожежі у побуті становлять левову частку усіх викликів рятувальників на добу. Усе через нехтування самими ж громадянами елементарних правил пожежної безпеки.

       Лише протягом минулої доби на Прилуччині виникло дві пожежі на яких загинула одна особа.  

Так, 16 листопада о 09 год 20 хв надійшло повідомлення про пожежу літньої кухні у с. Єгорівка. За викликом на місце події прибуло 2 відділення 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Вогнеборці о 09:27 пожежу локалізували та о 09:40 остаточно ліквідували. Внаслідок займання вогнем знищено підлогу на площі 5 м.кв та речі домашнього вжитку. Під час гасіння в будівлі було виявлено тіло 60-річного чоловіка без ознак життя.

Причиною трагедії стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Скоріш за все, чоловік не щільно закрив дверцята топкового отвору, в результаті чого на не захищену металевим листом дерев'яну підлогу випала жарина і спричинила займання.

Рятувальники сподіваються на свідомість кожного громадянина та попереджають про недопустимість халатного відношення до заходів пожежної безпеки. Дбайте про справність опалювальних печей і димарів, вчасно очищуйте їх від сажі та зашпаровуйте тріщини у разі їх появи. Не розпалюйте печі легкозаймистими рідинами. Слід зазначити, що перед топковим отвором дерев'яна підлога має бути захищена металевим листом розміром 0,7х0,5 м.

 

За інформацією Прилуцького МРВ У ДСНС України у Чернігівській області

               

 

https://legalaid.gov.ua/