back

ДО ДНЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ В РДА РОЗГОРНУЛИ КНИЖКОВУ ТА ФОТОВИСТАВКУ

19 листопада 2020

 

 

21 листопада  відповідно до Указу Президента України від 13 листопада 2014 року №872/2014 «Про День Гідності та Свободи» в Україні щороку відзначаємо День Гідності та Свободи.

Нагадаємо, що цього дня в нашій державі віддають шану патріотизму та мужності громадян, які були учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років і стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та прагнень до європейського майбутнього.

Революція Гідності стала трансформаційним, героїчним  і драматичним феноменом для України, пробудила у душі кожного українця нестримний потяг до свободи та волі. Український народ довів свою відданість свободі, свою гідність, заплативши однак за такі цінності найвищу ціну – життям 107 учасників акції протесту, Героїв України, названих Небесною Сотнею.

В фоє приміщення райдержадміністрації розгорнуто організовану центральною  районною бібліотекою фото та книжкові  виставки, що відтворюють події двох революцій, розповідають про  їх героїв.

У навчальних закладах та закладах культури району проводяться години спілкування, бесіди, виховні години, тематичні уроки, уроки пам’яті, лекції, засідання за «круглим столом»,  виставки фотоматеріалів, періодичної, інформаційно-довідкової літератури.

 
 
 
 

 

 

За інформацією сектору культури, туризму і релігій райдержадміністрації

 

https://legalaid.gov.ua/