back

ОЧІКУЄМО НА УСКЛАДНЕННЯ ПОГОДНИХ УМОВ 20-21 ЛИСТОПАДА

20 листопада 2020

20-21 листопада на Чернігівщині очікуємо вологу погоду з коливанням температур між мінусом та плюсом.

20 листопада вдень у Чернігівській області очікується дощ з мокрим снігом, місцями слабке налипання мокрого снігу. На дорогах подекуди ожеледиця. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південний з переходом на північно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 1-3º морозу, вдень 1-3º тепла. Температура вночі 0-5º морозу, вдень від 1º морозу до 4º тепла.

Готуємось до цілодобового чергування дорожнього господарства та, за необхідності, проведення робіт з обробки покриття проти ожеледиці.

Просимо водіїв обов'язково перевдягнути автівки у зимові шини. Зимові шини– це ефективне керування автомобілем, контроль за рухом і траєкторією, мінімальний гальмівний шлях. Також слід зважати, що вже настав час водіям перелаштуватися з літнього стилю управління автомобілем. Пік “слизьких” ДТП припадає саме на перші дні зимової погоди. Адже більшість водіїв продовжують керувати машиною як улітку по сухому асфальту. Осінньо-зимовий період вимагає підвищеної обережності та зосередженості за кермом. Головне правило зимового водіння – нижча швидкість, більша дистанція. На слизькій дорозі краще уникати різких маневрів i обгонів. Зважайте, що на промерзлому та вологому покритті гальмівний шлях довший.

Просимо водіїв завжди зважати на дорожню обстановку. Враховуйте, що провести обробку покриття одномоментно з настанням несприятливої дорожньої обстановки неможливо. Необхідно час, аби техніка всюди доїхала. А після обробки покриття - аби протиожеледна суміш спрацювала і слизьке покриття стало мокрим, а потім сухим.

Звертаємо увагу на аварійно-небезпечні ділянки доріг Чернігівщини з крутим підйомом та спуском. В осінньо-зимовий період рухатись по ним необхідно особливо обережно. А водіям вантажівок - обов'язково використовувати ціпки проти ковзання. Їх перелік за посиланням: https://ch.ukravtodor.gov.ua/.../tymchasove_obmezhennia...

Шановні водії, при погіршенні погодних умов будьте особливо уважні та обережні на дорозі. Обирайте безпечну швидкість та дистанцію руху, уникайте різких маневрів. За обмеженої видимості при туманній погоді вмикайте спеціальні фари, аби бути помітними для інших учасників дорожнього руху.

На випадок погіршення погодних умов на дорогах Чернігівської області визначені місця відстою автомобільного транспорту. Їх перелік за посиланням: https://ch.ukravtodor.gov.ua/.../perelik_stoianok_ta...

https://legalaid.gov.ua/