back

Діти – найбільше і найдорожче багатство кожної людини. Заради їх щастя ми готові долати всі труднощі і перешкоди

12 липня 2013

Соціальні ініціативи Президента України щодо створення умов для сімейного виховання та творчого розвитку кожної дитини впевнено реалізуються в Прилуцькому районі.

З кожним роком зростає кількість дітей, які знайшли родинне тепло і затишок у прийомних сім’ях (ПС) та дитячих будинках сімейного типу (ДБСТ). Щорічно в районі відмічається зменшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку у службі у справах дітей. На даний час в районі проживає 106 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (в минулому році їх чисельність становила 110). На обліку для усиновлення перебувають 36 дітей дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування ( в 2012 році таких дітей було 42 , в 2011 р. – 62).

Цими днями родинне тепло отримала ще одна дитина, яку працівники служби у справах дітей влаштували до однієї із форм сімейного виховання – опіки.

Тож, якщо ви маєте невитрачену материнську любов та ніжність, бажання піклуватися та бути добрим другом і мудрим порадником, готові взяті до себе у сім’ю дитину– звертайтеся до служби у справах дітей Прилуцької райдержадміністрації за адресою: м.Прилуки, вул. Київська, 220, каб. №№ 27,33. Телефони: 5-30-93, 5-04-17.

Чи не найзаповітніше бажання кожної жінки – почути з дитячих вуст магічне слово «мама», пригорнутись до ніжних долоньок маленького янгола, розповісти на ніч добру казку, заспівати колискову, а потім довго-довго, тамуючи подих, вдивлятися в такі ніжні риси обличчя.

Але, на жаль, у природи свої плани. Іноді обставини складаються так, що звичайне, на перший погляд, бажання може залишитися нездійсненною мрією. Однак, стати справжньою мамою можна і не народжуючи. Коли любов до чистої дитячої душі щира, то немає значення чи є ця дитина біологічно рідною.

Якщо в серці є невичерпний запас любові, коли душа прагне подарувати щастя іншим, коли розум підказує залишити по собі на цьому світі добрий слід – то виходом з такої складної ситуації може бути усиновлення дитини.

Діти мають зростати в любові, та на жаль, у наш час при живих батьках діти є соціальними сиротами. Ви можете допомогти дитині отримати необхідну турботу та сімейний затишок. Діти, як і дорослі, мріють мати справжню родину, турботливих батьків, прагнуть відчувати себе захищеними та потрібними. Завдяки лише одному вашому кроку на кілька щасливих людей на цьому світі може стати більше.

Головне – вірити у свої сили, не боятися змін, довіряти своєму серцю. Щастя бути мамою і татом не можна порівняти ні з чим.

https://legalaid.gov.ua/