back

Роки незалежності стали для України початком нової історії - Віктор Янукович

27 серпня 2013

«22 роки - зовсім невеликий проміжок часу в історичному вимірі. Але для України ці два десятиліття стали початком нової історії. Ми постали як єдиний народ, єдина держава, єдина колективна воля до самостійного розвитку», - сказав Президент під час виступу на урочистому зібранні з нагоди 22-ї річниці незалежності України.

В урочистостях, які відбулися у м. Києві, взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник.

Як підкреслив Глава держави, за ці роки Україна пройшла непростий шлях від тоталітарної системи радянського зразка, через «дикий капіталізм», економічні кризи та соціальну розгубленість - до свободи, людської гідності, демократії та відкритої економіки, визнання та поваги у сучасному глобалізованому світі.

«Ми пройшли цей шлях впевнено, без соціальних потрясінь та конфліктів. Переконаний - так буде і надалі», - зазначив Віктор Янукович.

Глава держави також підкреслив, що головним завданням політики модернізації, яка проводиться в державі останнім часом, є розвиток сучасної ринкової економіки, демократичного державного устрою, освіченого, вільного та самоврядного громадянського суспільства.

«Зараз ми реалізуємо найскладніший перший етап модернізації, пов’язаний із системним реформуванням ринкової інфраструктури та соціальної сфери, створенням умов для прискореного розвитку реального сектору економіки, стимулювання конкурентоспроможності традиційних і нових галузей», - сказав Президент України.

Він зазначив, що у час непростої економічної ситуації у світі зусилля влади були сконцентровані на найважливіших напрямках реформування, було змінено підходи до державного регулювання економічних та соціальних процесів.

Наступний етап модернізації держави, на переконання Президента, має полягати в розвитку «суспільства знань», творенні високотехнологічної наукоємної економіки, зміцненні єдиного національного гуманітарного простору.

«Маємо зробити все, щоб Україна, пройшовши горнило перетворень, і надалі розвивалась як країна високої культури, із сильним індустріальним потенціалом, справедливою та ефективною системою соціального захисту, широкими можливостями глобального партнерства», - підкреслив Віктор Янукович.

На думку Глави держави, у реалізації цих задумів Україні допоможе позитивний досвід провідних країн світу, що демонструють високі стандарти політичної, економічної та соціальної самоорганізації.

За повідомленням

прес-служби Президента України Віктора Януковича

https://legalaid.gov.ua/