back

Впровадження нових форм і підходів у навчально-виховний процес – вимога часу

29 серпня 2013

На виконання завдань, поставлених керівництвом держави щодо належного стану і термінів готовності освітніх закладів, цьогорічний план по підготовці шкільних та дошкільних об’єктів Чернігівщини до нового навчального року виконаний. Згідно з проведеними перевірками кожен навчальний заклад має окремий акт про готовність до проведення навчально-виховного процесу.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час перевірки готовності навчально-методичної бази Чернігівської ЗОШ №33 до нового начального року.

За словами очільника області, з метою реалізації в регіонах завдань Президента України щодо модернізації освіти у 2013-2014 навчальному році буде продовжено впровадження нових форм і підходів у навчально-виховний процес, адже це питання знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.

Для створення необхідних умов отримання освіти високої якості, незалежно від того, у місті чи селі мешкає дитина, в області функціонує 121 опорний навчальний заклад. В першу чергу всі зусилля спрямовуються на модернізацію навчально-матеріальної бази саме цих закладів.

На виконання обласної програми «Забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів області ліцензійними електронними засобами навчального призначення та мультимедійним обладнанням на 2011-2016 роки» протягом останніх двох років 96 опорних шкіл вже отримали найсучасніше мультимедійне обладнання. Цього року вже придбано по 56 екземплярів електронних підручників для всіх без виключення опорних шкіл.

«Для нас дуже важливо, яку освіту отримають наші учні. Її рівень повинен бути такої якості, щоб діти з сільської місцевості змогли продовжити навчання у вищому навчальному закладі і отримати ту професію, про яку вони мріють», - підкреслив Володимир Хоменко.

Прес-служба облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/