back

В селі Заудаївське відбулась урочиста подія відкриття пам’ятника розстріляним мирним жителям та загиблим на фронтах Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років воїнам

05 вересня 2013

В вересні цього року Прилуччина святкує 70-у річницю визволення від фашистських загарбників, з нагоди знаменної дати в районі відбудеться ряд заходів, які розпочались сьогодні урочистою подією відкриття пам’ятника розстріляним мирним жителям та загиблим на фронтах Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років воїнам села Заудаївське Смоської сільської ради.

За ініціативи жителів села, сільський голова Олександр Миколаєнко організував пошукову роботу, завдяки якій було встановлено імена: 36-ти мирних жителів села Заудаївське, в основному жінки, старики, діти, які зазнали мученицької смерті від рук жорстокого ворога; 44-х односельчан, що воювали на фронтах Великої Вітчизняної війни та 2 дітей, що підірвались на міні. Вшановуючи пам'ять своїх земляків, за сприяння райдержадміністрації та ТОВ «Агрікор-Холдинг» сільська рада організувала роботу по встановленню пам’ятного знаку, на якому викарбувані імена загиблих.

5 вересня цього року виповнюється 70 років з часу трагічної події в селі Заудаївське і саме в цей день відбулась урочиста церемонія відкриття та освячення пам’ятного знаку.

Пам’ятник відкрили голова райдержадміністрації Олег Власенко заступник голови районної ради Микола Синенко, голова районної ветеранської організації Валентина Гриценко та сільський голова Олександр Миколаєнко.

В своєму виступі голова райдержадміністрації Олег Власенко подякував громаді за ініціативу щодо встановлення історичної справедливості, вшанування пам’яті розстріляних мирних жителів, що відповідає державній політиці, спрямованій на увічнення пам’яті про події Великої Вітчизняної війни, якими б трагічними вони не були.

Перед зібранням виступив заступник голови районної ради Микола Синенко та жителі села очевидці. Сільський голова Олександр Миколаєнко в своєму виступі озвучив імена загиблих односельчан та подякував за ініціативу та підтримку всім учасникам даної події.

https://legalaid.gov.ua/