back

В районі реалізуються завдання Президента України В. Януковича щодо модернізації системи охорони здоров’я

06 вересня 2013

У щорічному посланні Президента України В. Януковича до Верховної Ради «Про внутрішнє і зовнішнє становище України у 2013 році» перед системою охорони здоров’я поставлено ряд завдань: зміцнення профілактичних служб, підвищення доступності та якості медичного обслуговування, вдосконалення первинної медико – санітарної допомоги, поліпшення кадрового забезпечення, скорочення нерівності та забезпечення справедливості в охороні здоров’я, забезпечення модернізації інфраструктури, її адаптації до потреб у наданні допомоги при хронічних неінфекційних хворобах.

Основну частку відповідальності за можливе зменшення захворюваності та зміцнення здоров'я несе первинна медико-санітарна допомога побудована на засадах загальної практики-сімейної медицини, тому саме вона має бути основою перетворень у галузі.

На виконання поставлених завдань рішенням 22 сесії районної ради 6 скликання 26 червня 2013 року в Прилуцькому районі утворено Центр первинної медико - санітарної допомоги, на базі двох ФАПів утворено дві амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Всього в районі, на даний час, працює 13 лікарів загальної практики - сімейної медицини, їх кількість постійно збільшується, але не тільки за рахунок перепідготовки з дільничних терапевтів і педіатрів, а й за рахунок молодих спеціалістів. Так, на даний час в районі проходять інтернатуру 3 лікарі-інтерни загальної практики сімейної медицини.

Питання поліпшення стану сімейної медицини в районі постійно перебуває в центрі уваги влади.

https://legalaid.gov.ua/