back

Земляки вшанували Святителя Іоасафа, єпископа Білгородського

19 вересня 2013

У день пам’яті Святителя Іоасафа, єпископа Білгородського в с. Замістя, де знаходиться храм-пам’ятник Святителю, якому цього року виповнюється 100 років, відбулися заходи по вшануванню великого духівника і просвітителя.

Заходи в місті Прилуки розпочалися Божественною літургією в Спасо-Преображенському соборі, після чого віруючі, вдячні нащадки Святителя хресною ходою від площі видатного земляка направились до храму в Замісті. По шляху руху хресної ходи біля новозбудованої каплички в честь Святителя Іоасафа в місті Прилуки відбувся молебень та її освячення.

В Замісті учасників хресної ходи з міста, а серед них представники міської влади, священики єпархії, зарубіжні гості, представники козацьких організацій зустрічала хода від замістянського храму Святителя.

Тут, на землі, де народився майбутній богоугодник Іоасаф за участю голови райдержадміністрації Олега Власенка проведено ряд просвітницьких заходів, відкрито та освячено хрест-пам’ятник козацькій родині Горленків, з якої походить праведник Іоасаф. На території храму діяли виставки вишитої ікони, виставки макетів церков та соборів, панно духовної тематики з природних матеріалів, представлені колективами центральної районної бібліотеки та педагогічними колективами закладів освіти району.

По завершенні святкових урочистостей відбувся благодійний обід.

https://legalaid.gov.ua/