back

Підтримка вразливих верств населення – особлива складова державної соціальної політики

03 жовтня 2013

2 жовтня в рамках заходів до 70-ї річниці визволення Прилуцького району від фашистських загарбників та Міжнародного дня людей похилого віку територіальним центром соціального обслуговування управління соціального захисту населення райдержадміністрації за участю директора територіального центру, депутата обласної ради Ніни Косенко проведена благодійна акція для ветеранів, громадян похилого віку та інвалідів села Білошапки.

Зібралися на святковий захід в сільський будинок культури ветерани села, серед яких 12 громадян, що їх обслуговує соціальний робітник територіального центру. Зворушливою була програма зустрічі – звучали пісні для всіх категорій працівників, про кожного учасника заходу ведучі сказали багато теплих слів про їх життєвий та трудовий шлях. А ще була організована виставка вишиванок, інших виробів народних майстрів. Із задоволенням переглянули ветерани експозиції сільського музею.

Привітали учасників заходу директор територіального центру, депутат обласної ради Ніна Косенко та голова районної організації ветеранів України Валентина Гриценко. Ніна Дмитрівна наголосила, що турбота про людей похилого віку є одним з пріоритетів соціальної політики держави. На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, спрямованих на захист та підтримку соціально незахищених верств населення, районна влада, районний територіальний центр соціального обслуговування працюють над забезпеченням життєдіяльності громадян поважного віку, які залишилися без піклування рідних та близьких. В районі відділенням соціальної допомоги територіального центру вдома надано соціально-побутових послуг 1206 громадянам відповідних категорій, що складає 94 % від кількості виявлених осіб. Це особлива турбота держави про своїх громадян. І ця турбота проявляється щоденно, а проведення таких акцій сприяє не просто відпочинку, й можливості поспілкуватись, згадати минулі молоді роки, що приносить моральне задоволення людям поважного віку.

Тепле спілкування за святковим столом з концертною програмою з великою вдячністю прийнято учасниками зустрічі.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/