back

Володимир Хоменко: «Наше завдання – забезпечення соціального захисту найбільш вразливих верств населення Чернігівщини»

04 жовтня 2013

Важливим завданням державної соціальної політики є підвищення ефективності програм соціальної підтримки, посилення їхнього адресного спрямування на підтримку вразливих верств населення, впровадження заходів для соціальної адаптації сімей і дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

4 жовтня в рамках робочої поїздки до Козелецького району голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко відвідав Козелецький центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

У центрі надаються психологічні, освітні, логопедичні, реабілітаційні послуги, послуги загальнорозвиткового характеру, трудової реабілітації та домашній патронат.

Соціально-педагогічним патронатом охоплено сім’ї з дітьми, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку, або з дітьми, які з інших причин не відвідують дошкільних навчальних закладів (відсутність чи віддаленість дошкільних закладів, фізична неспроможність батьків водити дитину до закладу).

На виконання нових соціальних ініціатив Президента України «Діти - майбутнє України» розпорядженням голови Козелецької районної державної адміністрації відкрито відділення денного перебування для дітей-інвалідів, дітей групи ризику та дітей з психічними захворюваннями на базі Козелецького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів на дві групи. Для належного забезпечення роботи новоствореного відділення та умов перебування дітей з особливими потребами площу адміністративної будівлі центру збільшено на 107,1 м², проведено ремонтні роботи по облаштуванню власного харчоблоку та кімнат для занять з дітьми.

Очільник області ознайомився з роботою закладу, оглянув кабінети соціальної реабілітації, трудової терапії, психологічної реабілітації та логопедичної корекції, переобладнану частину харчоблоку.

Голова облдержадміністрації та голова облспоживспілки, депутат обласної ради Анатолій Мірошниченко вручили подарунки: обладнання для покращення матеріально-технічної бази Центру та іграшки дітям.

За словами Володимира Хоменка, в області ведеться значна робота щодо соціальної адаптації дітей з обмеженими фізичними можливостями, їх доступу до освітнього процесу, отримання реабілітаційних послуг. Працюють 4 центри соціальної реабілітації дітей-інвалідів – у Чернігові, Ніжині, Прилуках та Козельці.

«Це конкретні кроки по виконанню соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, зокрема, «Діти – майбутнє України». І ця робота на рівні області буде продовжуватися, щоб охопити необхідними послугами всіх дітей, яку цього потребують. Наше завдання – забезпечення соціального захисту найбільш вразливих верств населення. І те, що досягнуто сьогодні в регіоні у цьому напрямку – основа для пошуку, розвитку і кроків у майбутнє.

Це спільна робота влади, соціальних служб, депутатського корпусу. Тільки разом ми зможемо забезпечити виконання поставлених завдань щодо підвищення соціального захисту та рівня життя найбільш уразливих верств населення Чернігівщини», - підкреслив Володимир Хоменко.

Прес-служба облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/