back

Створення належних умов життя для мешканців сільських населених пунктів – одне з головних завдань влади

08 жовтня 2013

На цьому наголосив заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Шанойло під час робочої поїздки до с. Горбове Куликівського району.

За його словами, на необхідність підтримки сталого розвитку сільських територій, а також створення сприятливих умов для життєдіяльності та підвищення добробуту населення звертає увагу Президент України Віктор Янукович.

«Глава держави наголошує, що органи влади мають залучати на добровільній основі кошти підприємств, установ та організацій для соціально-економічних розбудовчих процесів у сільській місцевості», – зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Він підкреслив, що на виконання соціальних ініціатив Президента України та з метою підвищення стандартів життя селян головою облдержадміністрації Володимиром Хоменком ще влітку минулого року підписано доручення щодо залучення на добровільній основі коштів агропідприємств для розвитку інфраструктури сільських населених пунктів.

Як зазначив Олександр Шанойло, прикладом успішної співпраці влади й бізнесу в Куликівському районі є дошкільний навчальний заклад «Сонечко» у с. Горбове, адже керівники місцевих агроформувань добре дбають про найменших жителів села, створюючи дітям гідні умови для отримання найпершої освіти.

Заступник голови облдержадміністрації оглянув приміщення, територію навчального закладу, ознайомився з умовами виховання дітей та поспілкувався з працівниками і вихованцями дитячого садочку.

Дошкільний навчальний заклад «Сонечко», який розрахований на 36 діток, перебуває в комунальній власності територіальної громади і функціонує безперервно з моменту прийняття від колишнього місцевого колективного сільгосппідприємства.

Олександр Шанойло позитивно оцінив роботу закладу, зазначивши, що за рахунок тісної співпраці з аграрним бізнесом протягом 2012–2013 років проведено капітальний ремонт садочка. У 2012 році завдяки допомозі ПВТП «ДЖІ-ЕН-ЕЛ» було виготовлено проектно–кошторисну документацію та проведено каналізацію в закладі, встановлено нові дитячі умивальники та санвузли. Господарство ТОВ «Егрес–Агро» надало допомоги на ремонт системи опалення закладу, заміну газових котлів на твердопаливні та будівельні матеріали. У 2013 році завдяки допомозі сільгосппідприємств, що здійснюють свою діяльність на території с. Горбове було зроблено ремонт приміщення закладу, придбано необхідні побутові прилади, дерев’яні дитячі ліжечка. Господарства постійно забезпечують заклад свіжими продуктами харчування.

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/