back

Доручення Президента щодо поліпшення умов життя сільського населення в області виконуються

09 жовтня 2013

У рамках робочої поїздки заступника голови облдержадміністрації Олександра Шанойла до Куликівського району відбувся брифінг для представників регіональних ЗМІ.

Відповідаючи на запитання журналістів, Олександр Шанойло насамперед висловив свої позитивні враження від побаченого. «Сьогодні на прикладі дошкільного навчального закладу «Сонечко» у с. Горбове, якому допомагають місцеві підприємства, я пересвідчився, що доручення Президента та голови обласної державної адміністрації щодо розвитку сільських територій та поліпшення умов життя сільського населення виконуються», – наголосив він.

Олександр Шанойло також підкреслив, що і в інших районах області є позитивні приклади залучення аграрного бізнесу до вирішення проблемних питань територіальних громад. Так, товариством з обмеженою відповідальністю «Земля і воля» в Бобровицькому районі збудовано житловий будинок для місцевих жителів, до с. Голінка Бахмацького району місцевим підприємством «Україна» було підведено газопровід високого тиску. В інших районах області кошти направлялися на ремонт доріг, газифікацію об’єктів соціального призначення, вуличне освітлення тощо.

Загалом по області на сьогодні допомога підприємств аграрного бізнесу для підтримки села на різні потреби складала понад 45 мільйонів гривень, укладено 627 соціальних угод між орендарями сільськогосподарських угідь та територіальними громадами.

Щодо запитання журналістів про наявність черги у сільський дитячий садочок, то заступник голови облдержадміністрації відповів, що це є свідченням покращення демографічної ситуації на селі. «Завдання влади – зробити все для задоволення потреб молодих сімей, щоб їхні діти знаходилися під наглядом, отримали перші знання і перші навички якраз у таких дитячих садках, який ми сьогодні побачили», – акцентував Олександр Шанойло.

За матеріалами офіційного веб-сайту облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/