back

Відбулося засідання ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу райдержадміністрації

11 жовтня 2013

11 жовтня в райдержадміністрації відбулося засідання ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу районної державної адміністрації.

Члени ради та запрошені відповідальні працівники розглянули питання про стан боротьби із соціально-небезпечними хворобами, виконання програмних заходів структурними підрозділами райдержадміністрації та спеціалізованими закладами з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Проінформували учасників засідання головний лікар Прилуцького протитуберкульозного диспансеру Тамара Ватрасевич, яка відмітила, як позитивну динаміку того, що захворюваність на туберкульоз за 9 місяців в районі не зросла, що не зареєстровано в районі випадків захворювання на цю соціальну недугу дітей та підлітків, акцентувала на профілактичній роботи диспансеру. Лікар-інфекціоніст центральної районної лікарні Лариса Протасова наголосила на обліку осіб, які хворі на СНІД, обстеженні дітей, народжених від хворих матерів, та значній роботі, проведеній спільно з Прилуцьким РЦСССДМ щодо профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу в районі. Спеціаліст відділу освіти Олена Партиченко проінформувала членів ради про те, як впроваджуються в загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ст.. інформаційно-просвітницькі програми з профілактики віл-інфекції/СНІДу.

За підсумками розгляду питань порядку денного рада прийняла відповідні рекомендації.

https://legalaid.gov.ua/