back

Ініціатива «Рідне село», конструктивний діалог сільської громади, представників влади та суб’єктів господарювання спрямовані на підвищення рівня життя мешканців села

11 жовтня 2013

Такі меседжі доніс заступник голови райдержадміністрації, начальник управління агропромислового розвитку Григорій Мирвода мешканцям Нетяжинської сільської ради, коли 11 жовтня провів там особистий прийом громадян, зустрівся з активом територіальної громади.

Зокрема, мова йшла про реалізацію в районі проекту «Рідне село» в рамках виконання в регіоні завдань, доручень Президента України щодо створення належних умов життя для мешканців сільських населених пунктів шляхом залучення аграрного бізнесу для вирішення проблемних питань територіальних громад.

Керівник наголосив, що в Прилуцькому районі прикладів плідної співпраці аграрного бізнесу і територіальних громад є багато, як і в самому Нетяжино. А стратегічна ініціатива «Рідне село», яка започаткована Міністерством аграрної політики та продовольства в розвиток Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» стала основоположною ідеєю проекту Стратегії розвитку аграрного сектору економіки на період до 2020 року. Після проведення обговорень в районі, вісім сільських та селищних рад: Білорічицька, Білошапківська, Богданівська, Валківська, Замістянська, Ладанська. Малодівицька, Переволочнянська планують, починаючи із наступного року, створення на своїх територіях сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, які стануть ефективним механізмом згуртування селян та дадуть можливість вирішити цілу низку їх соціально-економічних проблем.

Головне для сільських громад зараз – спиратися на активність економічно зацікавлених селян, знайти можливість підтримати лідерство сільських і селищних голів у співпраці.

Такі повідомлення з розумінням сприйняли представники нетяжинської громади. Також жителі обговорили з заступником голови райдержадміністрації вирішення деяких проблемних питань території. Зокрема, мешканців населених пунктів турбують деякі питання узгодження графіка руху рейсового автобуса, підсипки греблі, вирубки старих дерев та порослі. Жителі села старшого покоління звернулися до керівника з проханням залишити ліжка в Яблунівській лікарні.

В цілому відбувся конструктивний діалог між жителями громади, представниками районної та сільської влади, суб’єктами господарювання, щоб спільними зусиллями забезпечувати достатній рівень життєдіяльності села.

https://legalaid.gov.ua/