back

Проводиться конкурсний відбір кандидатів для стажування в Німеччині

15 жовтня 2013

Секретаріат Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (МЦПК) Міністерства економічного розвитку і торгівлі України разом з німецьким Товариством міжнародного співробітництва GIZ, у рамках Програми заходів з перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва “Українська ініціатива” та Програми Федерального міністерства економіки з підготовки управлінських кадрів Німеччина-Україна, 5-7 листопада 2013 року проводить чергові інтерв’ю серед кандидатів на стажування у Німеччині за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська (Червоноармійська), 44, оф. 5.

Дана програма є інструментом встановлення зовнішньоекономічних зв'язків та шляхом стажувань у Німеччині сприяє виходу українських підприємств на міжнародні ринки, пошуку шляхів реструктуризації підприємств, підвищенню кваліфікації українських менеджерів через отримання ними нових компетенцій у сферах ведення бізнесу з німецькими та іншими іноземними партнерами, ведення переговорів з представниками інших країн.

У 2013-2014 роках додатково до основних стажувань з встановлення контактів – загальна кооперація - українським менеджерам / підприємцям і підприємствам пропонуються стажування у складі міжнародних груп за такими галузевими напрямками:

1. Економічна кооперація у сфері енергоефективності в промисловості.

2. Економічна кооперація у сфері енергоефективності в будівництві і санації будівель і споруд.

3. Економічна кооперація в сфері поновлюваних джерел енергії.

4. Економічна кооперація в секторі охорони здоров'я.

5. Економічна кооперація в гірничодобувній і сировинної промисловості.

6. Економічна кооперація в секторі природоохоронних технологій водопостачання і каналізації, утилізації відходів.

7. Економічна кооперація в аграрному секторі.

Цільова аудиторія : керівники вищої і середньої ланки підприємств із зацікавленістю та потенціалом до встановлення та розвитку ділових зносин з німецькими компаніями, які повноважні вести переговори та приймати відповідальні рішення.

Вимоги до кандидатів на стажування у Німеччині:

• наявність повної вищої освіти;

• досвід роботи в сфері економіки та підприємництва щонайменше 1 рік;

• добре знання англійської мови (російська - для представників с/г галузі);

• вік не старший за 40 років.

Тривалість стажування: один місяць.

Умови фінансування: всі видатки, пов'язані з перебуванням стажерів за кордоном, беруть на себе організатори стажувань - Уряд Федеративної Республіки Німеччина, Федеральне міністерство економіки і технологій.

Транспортні видатки учасників (з України до місця стажування) оплачуються самими стажерами або підприємствами, що направили їх на стажування.

Більш детальну інформацію можна знайти на сайті: www. inwent.org.ua у лінку Програма підготовки менеджерів та www.gc21.de/mp.

(Потрібно підготувати наступні документи:

- анкети на українській мові, три форми: анкета кандидата, інформація про підприємство, рекомендація керівника (знаходяться на сайті Мінекономрозвитку www.me.gov.ua у розділі МЦПК);

- анкету на англійській/німецькій/російській мові (в залежності від вибору мови стажування кандидатом), яка знаходиться на сайті www.inwent.org.ua в розділі Програма підготовки менеджерів – Інформація для кандидатів на стажування;

- проектне завдання (методичні рекомендації щодо його розробки знаходяться на сайті www.inwent.org.ua);

- копія диплому про вищу економічну освіту;

- копія першої сторінки паспорту України;

- копія першої сторінки закордонного паспорту;

- рекомендацію регіональної робочої групи (РРГ), яка надається регіональною робочою групою.)

https://legalaid.gov.ua/