back

Круглий стіл «Системний підхід в підтримці та захисті сімей – основна складова соціальної політики Президента України»

15 жовтня 2013

15 жовтня в Ладанській селищній раді за участю голови райдержадміністрації Олега Власенка, заступника голови райдержадміністрації Ірини Павлютіної, заступника Ладанського селищного голови Оксани Щерецької проведено засідання круглого столу для фахівців із соціальної роботи Прилуцького районного ЦСССДМ та суб’єктів соціальної роботи із сім’ями та особами, які опинились у складних життєвих обставинах, на тему «Системний підхід в підтримці та захисті сімей – основна складова соціальної політики Президента України».

Голова райдержадміністрації Олег Власенко наголосив на важливості соціальної роботи, і що минулий рік став особливо результативним, як в цілому в Україні, так в Прилуцькому районі щодо поліпшення захисту сімей і дітей, зокрема тих, які опинилися у складних життєвих обставинах. Було модернізовано роботу соціальних служб задля забезпечення повного охоплення увагою держави найуразливіших громадян, започатковано інститут фахівців із соціальної роботи, як передбачають програми соціальної підтримки, ініційовані Президентом України Віктором Януковичем.

Директор Прилуцького РЦСССДМ Наталія Дементєва зазначила, що сьогодні чотирнадцять фахівців із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надають мешканцям своїх регіонів різнопланові безоплатні соціальні послуги - інформаційні, юридичні, психологічні, соціально-педагогічні, соціально-економічні, соціально-медичні.

За 2012 рік фахівцями із соціальної роботи центру здійснено 601 соціальне інспектування взято на облік 152 сім’ї, в яких виховується 351 дитина і які перебувають у складних життєвих обставинах. Під соціальним супроводом перебувало 74 сім’ї (192 дітей) та 10 осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Спеціалістами центру та фахівцями із соціальної роботи відвідано 144 багатодітних сім’ї , 42 опікунські сім’ї, в яких виховується 52 дитини.

За 9 місяців 2013 року спеціалістами та фахівцями із соціальної роботи центру спільно з службою у справах дітей було здійснено 535 соціальних інспектувань сімей та осіб. Соціальним супроводом для надання необхідних соціальних послуг охоплено 131 сім’я, в яких виховується 316 дітей та 11 осіб в складних життєвих обставинах.

На території Ладанської селищної ради, де проводилось засідання круглого столу, на облік в банк даних сімей в СЖО поставлено 22 сім’ї, в яких виховується 37 дітей, (всього на обліку перебувало 55 сімей, в них 101 дитина);

- здійснено 111 соціальних інспектувань сімей та 4 осіб.

- охоплено соц.. супроводом 24 сім’ї, в яких виховується 50 дітей та 3 особи.

Загальна кількість отримувачів послуг – 1012, яким надано 2228 соціальних послуг.

Обговорений комплекс заходів за участю керівництва райдержадміністрації, фахівців із соціальної роботи, інших спеціалістів з соціальних питань, які працюють з молоддю, має сприяти позитивному ставленню до інституту сім’ї в цілому, пропагувати традиційні українські родинні цінності та розвивати механізм партнерства сім’ї, громади та держави.

За інформацією Прилуцького РЦСССДМ

https://legalaid.gov.ua/