back

«Гаряча телефонна лінія» з директором Прилуцького районного ЦСССДМ

16 жовтня 2013

16 жовтня відбулася «гаряча телефонна лінія» з директором Прилуцького районного ЦСССДМ Наталією Дементєвою щодо надання соціальних послуг найуразливішим категоріям населення.

До керівника центру протягом дня звернулися отримувачі послуг, в яких виникли питання щодо працевлаштування, отриманні соціальної допомоги, інші питання по вирішенню соціально-побутових проблем . Всі вони отримали відповідні роз’яснення, а фахівці з соціальної роботи - доручення щодо сприяння у вирішенні питань сімей та громадян, які перебувають під соціальним супроводом.

Довідково: Загальна кількість отримувачів послуг районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді становить 1012 осіб, яким надано 2228 соціальних послуг.

В 2013 році центром соціальним супроводом для надання необхідних соціальних послуг охоплено 131 сім’я, в яких виховується 316 дітей та 11 осіб в складних життєвих обставинах.

Фахівці з соціальної роботи здійснюють патронаж та соціальний супровід сімей, які потрапили у складні життєві обставини. Вони сприяють налагодженню стосунків між членами родини та з близьким оточенням, подоланню конфліктних ситуацій, зменшенню ризиків шкідливих залежностей, отриманню гуманітарної та матеріальної допомоги, вирішенню соціально-побутових проблем сім’ї (оформлення та поновлення документів, влаштування на навчання, роботу), організовують юридичні та психологічні консультації, дозвілля дітей і батьків тощо.

https://legalaid.gov.ua/