back

Благодійник року — 2013

24 жовтня 2013

З метою вирішення суспільних проблем, поширення знань та позитивного досвіду доброчинності в Україні, заохочення громадян і комерційних структур до благодійництва на Чернігівщині облдержадміністрацією щорічно проводитьсяконкурс "Благодійник року" імені меценатів Тарновських".

Предметом конкурсу є нагородження і публічне визнання благодійників — юридичних (недержавних) та фізичних осіб, які здійснили благодійний та безповоротний внесок у вирішення проблемних питань області.

Організація та проведення конкурсу покладається на Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації та Організаційний комітет з проведення обласного конкурсу.

Конкурс проводиться за сприяння Чернігівської обласної державної адміністрації та Чернігівської обласної ради. Конкурс проводиться в кожній номінації окремо і проходить щорічно з 1 вересня по 1 грудня. Його метою є визначення і нагородження благодійників на рівні області за попередній рік діяльності.

Для участі в конкурсі організації або особи, які висувають претендентів, мають заповнити заявку встановленого зразка (зразки документів — за посиланням

(http://cg.gov.ua/index.php?id=4485&tp=0)

Заповнена заявка на участь у конкурсі та додані матеріали з позначкою «Благодійник року імені меценатів Тарновських» надсилаються на адресу Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації (вул. Бєлінського, буд. 11, м. Чернігів, 14000) до 22 листопада 2013 року.

Переможці визначаються Оргкомітетом конкурсу до Дня благодійництва, який відзначається в Україні в другу неділю грудня.

У конкурсі можуть брати участь фізичні та юридичні особи, які надали одно- чи багаторазову благодійну допомогу для розв’язання суспільних проблем Чернігівської області. Претендентів на участь у конкурсі, за їх згодою, можуть висувати органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадські організації, благодійні фонди, заклади освіти, науки, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, будь-які особи, що отримали благодійну допомогу та самі благодійники.

Переможці конкурсу визначаються у семи номінаціях:

1. Благодійник року — всеукраїнська бізнес-структура.

2. Благодійник року — регіональна бізнес-структура.

3. Благодійник року — неприбуткова організація.

4. Благодійник року — приватна особа (ця номінація передбачає нагородження трьох лауреатів).

5. Благодійник року — благодійник-початківець.

6. Благодійник року — представник малого бізнесу.

7. Благодійник року — кращий волонтер.

Переможцям конкурсу за кожне призове місце вручаються дипломи з написом «„Благодійник року“ імені меценатів Тарновських», відзнаки облдержадміністрації та обласної ради. Оголошення результатів конкурсу та нагородження переможців відбувається під час церемонії вручення нагород.

За довідками звертатися за телефонами в м. Чернігові: (04622) 4-11-20.

Сподіваємося на співпрацю задля розвитку благодійності в Україні.

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації

https://legalaid.gov.ua/