back

На розширеному засіданні Колегії райдержадміністрації схвалено Програму економічного і соціального розвитку району на 2014 рік

26 грудня 2013

26 грудня голова райдержадміністрації Олег Власенко провів розширене, спільне з Президією районної ради, засідання Колегії райдержадміністрації, на якому були розглянуті питання: - про проект Програми економічного і соціального розвитку Прилуцького району на 2014 рік; - про хід виконання Програми зайнятості населення Прилуцького району на період до 2017 року.

Участь у засіданні взяли голови територіальних громад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ, організацій, сільськогосподарських підприємств, представники засобів масової інформації.

У вступному слові голова райдержадміністрації Олег Власенко акцентував увагу на підсумках розвитку економіки району, реалізації завдань та доручень Президента України Віктора Януковича , Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Зокрема, керівник наголосив на важливості роботи сучасних підприємств, які збудовані або модернізовані останнім часом. Серед таких в районі: ТОВ «Малодівицьке хлібоприймальне підприємство» товариства «Наташа-Агро» в смт Мала Дівиця та ТОВ «Крок-УкрЗалізБуд». На цих виробничих об’єктах нещодавно побував голова облдержадміністрації.

На «Малодівицькому ХПП» успішно впроваджується масштабний інвестиційний проект – здійснюється будівництво елеватора потужністю 60 тис. тонн, який має особливе значення для соціально-економічного розвитку Прилуцького району. Введення в дію ТОВ «Малодівицького хлібоприймального підприємства»- це насамперед створення нових робочих місця (72 робочих місця), це поліпшення життя та добробуту працівників підприємства - середня зарплата яких складає чотири тисячі гривень на місяць. ТОВ «Крок-УкрЗалізБуд» є багатогалузевим господарством, яке спеціалізується в рослинництві на вирощуванні зернових та олійних культур, в тваринництві – на молочно-м’ясному скотарстві, свинарстві. Капіталовкладення підприємства направляються на впровадження нових технологій виробництва сільськогосподарської продукції, підвищення культури землеробства і тваринництва.

Районна влада буде створювати сприятливі умови саме для таких інвесторів, адже вони розвивають внутрішній ринок, досягають національної конкурентоспроможності, забезпечують стійке економічне зростання на виконання завдань та доручень Президента України, його передвиборчої програми «Україна для людей». Доповіла по проекту Програми економічного і соціального розвитку на 2014 рік начальник відділу економічного розвитку райдержадміністрації Валентина Корнієнко, виступили: генеральний директор ТОВ «Крок-УкрЗалізБуд» Михайло Володимирович Андрієвський, начальник відділу освіти райдержадміністрації Олексій Юрасюк, заступник головного лікаря ЦРЛ Тетяна Клименко.

Підсумовуючи розгляд питання, голова райдержадміністрації зазначив, що Президентом України підписані відповідні документи, згідно з якими Чернігівська область отримує до кінця року 95 мільйонів гривень, а отже будуть виплачені зарплати бюджетникам за листопад, розпочнуться виплати за грудень. 300 мільйонів гривень в наступному році будуть спрямовані на ремонт місцевих доріг, а зниження ціни на газ однозначно покращить ситуацію з енергоносіями, особливо в бюджетній сфері, що на сьогодні дуже актуально.

З доповіддю по другому питанню виступила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Бутко, співдоповідав директор Прилуцького міськрайонного центру зайнятості Анатолій Нестеренко. Підвів підсумки розгляду питання голова райдержадміністрації, наголосивши на важливості реалізації Програми зайнятості, організації оплачуваних громадських робіт. Важливим аргументом при вирішенні проблем зайнятості та укомплектуванні вільних робочих місць є рівень заробітної плати. Номінальна величина середньої заробітної плати в області за січень-жовтень 2013 року склала 2483 грн. (в Україні – 3232 грн.), що перевищує її розмір за відповідний період попереднього року на 8,7 % .

За підсумками розгляду питань на засіданні колегії головою райдержадміністрації видані відповідні розпорядження.

https://legalaid.gov.ua/