back

Володимир Хоменко відповів на запитання представників регіональних ЗМІ

26 грудня 2013

Традиційне спілкування голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка з представниками ЗМІ, що відбулось 25 грудня по завершенню розширеного засідання Колегії облдержадміністрації, цього разу було присвячене економічному блоку питань.

Відповідаючи на запитання журналістів про виконання в області доручень Президента України щодо соціально-економічного розвитку та підвищення рівня зайнятості населення, Володимир Хоменко розповів про виконання цих завдань у двох аспектах. По-перше, це збереження тих робочих місць, які є, їх модернізація і осучаснення, а також пристосування до вимог реалій сьогодення. Тому дуже важливо, щоб працюючи підприємства мали перспективу і працювали над збільшенням робочих місць. По-друге, це створення нових робочих місць, у першу чергу — у сільському господарстві, що, у свою чергу, стимулюватиме створення нових робочих місць у суміжних галузях.

Створення робочих місць також відбувається і в соціальній сфері області: це і збільшення штату соціальних працівників, і відкриття дитячих садочків, шкіл і т.д Яскравим прикладом підвищення рівня зайнятості населення, на переконання Володимира Хоменка, є відновлення роботи прилуцького «Білкозину», та ніжинського «Сільмашу». Наразі ведеться робота над відновленням діяльності інших значимих для області підприємств.

Цьогоріч аграрії Чернігівщини зібрали рекордну для області кількість зерна – понад три мільйони тонн. Цей успіх, за словами голови облдержадміністрації, безперечно вплине на поліпшення економічних показників. Поцікавились представники ЗМІ у керівника області і про перспективи погашення заборгованості із заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Голова облдержадміністрації висловив сподівання, що найближчим часом всі заборгованості будуть закриті за рахунок субвенцій.

Щодо забезпечення фінансовим ресурсом бюджетної сфери у наступному році, він зауважив, що пропозиції і побажання від обласної державної адміністрації вже надані і до Кабінету міністрів України, і до Міністерства фінансів України, і до народних депутатів від Чернігівщини. Саме від активності парламентарів у великій мірі буде залежати те, чи будуть враховані наші пропозиції у державному бюджеті на 2014 рік.

Крім того, очікується, що протягом наступного року продовжиться зростання прожиткового мінімуму, а, відповідно, і заробітних плат, пенсій, соціальних виплат. А якщо в області вдасться зберегти нинішню тенденцію до відродження виробництва, то будуть всі підстави говорити про підвищення рівня життя населення.

На соціальній спрямованості бюджету наступного року та необхідності «працювати над покращенням умов життя людей» наголошував і Президент України Віктор Янукович під час вчорашньої зустрічі з кандидатами на посади голів райдержадміністрацій.

На завершення спілкування Володимир Хоменко висловив надію, що економіка області в цілому продовжуватиме розвиватися, адже для цього є реальне підґрунтя.

https://legalaid.gov.ua/