back

Новорічні колядки та щедрівки

14 січня 2014

Кажуть, чим більше колядників, щедрувальників та засівальників впустиш до хати, тим багатшим і щасливішим буде увесь рік. Це особливо важливо для найбільшої громади району – ладанської. Адже попередній період життя в селищі, особливо до 2013 року, не мав тієї активності, на який заслуговує цей населений пункт.

Новоріччя в Ладані стало епіцентром культурного життя району. Тут урочисто засвітила вогні районна ялинка, а 11 січня пройшла розважальна програма «Новорічні колядки та щедрівки».

Дарували святковий настрій присутнім аматори районного будинку культури, учасники художньої самодіяльності Линовиці, Ладану, Подища, Замістя.

Акцент свята був зроблений на дитячому дозвіллі. Це не випадково. Реалізуючи нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича «Діти - майбутнє України», які спрямовані на те, щоб кожній дитині дати всебічний розвиток, напередодні свята був оголошений конкурс на призи від голови райдержадміністрації Олега Власенка «Розмалюй будиночок». Діти із задоволенням, незважаючи на дощову погоду, брали участь в іграх та конкурсах, бавились на ігрових майданчиках, вправно розмальовували хатинки, які після свята знайдуть своє місце в дитячому садку Ладана.

Гості із захопленням слухали оркестрову групу «Мамай» Боршнянського БК, оркестр народних інструментів районного БК, насолоджувались колядками та щедрівками районних аматорів та купували подарунки на ярмарку.

Заступник голови райдержадміністрації Володимир Бобошко привітав усіх присутніх зі святами, побажам всім злагоди, добра, щастя в Новому році, міцного здоров’я, тепла і благополуччя у кожній оселі.

Глядачі свята отримали задоволення, а учасники новорічної розважальної програми - солодкі подарунки, і хоч погода була на заваді, але святкове дійство вдалося.

https://legalaid.gov.ua/